Helyi hírek 2016. augusztus 9. 08:15 Forrás: origo.hu

Új egyenruhában a vasutasok

Új egyenruhában a vasutasok
Új formaruhát kapnak a MÁV-START munkavállalói, elsőként azok, akik közvetlen kapcsolatban vannak az utasokkal. A kollekcióban farmerdzseki, farmernadrág és rövidnadrág is van, a vasúttársaság szerint az új egyenruha sportosan elegáns.

Megkezdődött a farmerdzsekik, farmernadrágok és térdnadrágok kiosztása a MÁV-START mozdonyvezetőinek, tájékoztat közleményében a vasúttársaság. A kollekció része a MÁV azon arculati változtatásainak, amelyek keretében a vasutasok ruházata is megújul.


Sportosan elegáns farmer 

Az egyen-formaruhának csak egyik eleme a mozdonyvezetőksportosan elegáns farmeröltözéke, amelyhez kánikulában jól kihasználható térdnadrág is tartozik"- írja a MÁV. A farmerruházat 98 százalék pamut és 2 százalék elasztán keveréke, amely így – mind a magas pamuttartalom, mind a rugalmasságot adó elasztán miatt – rendkívül kényelmes viselet a MÁV szerint. Az új ruházat egyéb darabjait is "minőségi gyapjúszövet, letisztult szabásvonalak, lélegző alapanyagok" jellemzik.
 

Az esőköpenytől a pólóig 

A férfiak zakót és nadrágot, szövetmellényt, rövid és hosszú ujjú inget, a nők női nadrágot, szoknyát, rövid és hosszú ujjú blúzt kapnak, munkakörüktől függően. Folyamatosan érkeznek az új vászonruházat darabjai, azaz a női, illetve férfi dzsekik, nadrágok, mellények és sapkák is, amelyek mellett természetesen a vörös, illetve kék tányérsapkák is megmaradnak viseletként. A kollekció a különböző időjárási viszonyokat sem hagyja figyelmen kívül: esőköpenyt és télikabátokat is osztanak – előbbit már most, utóbbit szeptembertől. Kendő, nyakkendő és póló teszi teljessé az összeállítást, mindezek kiosztása ugyancsak megkezdődött már.


Fokozatos az arculatváltás 

Az arculatváltás a vasúttársaságnál fokozatos, az új ruházattal kapcsolatos megrendelések és beszállítások az előzetes ütemezés szerint történnek, írja a MÁV.

Az új darabokat elsősorban az utazóközönséggel közvetlen kapcsolatba kerülő jegyvizsgálók, pénztárosok és mozdonyvezetők, motorvonat-vezetők viselik,de a beszerzés érinti például a forgalmi szolgálattevő, váltókezelő, térfőnök, ügyeletes tiszt munkakörben dolgozó munkavállalókat is. A MÁV-START az érdekképviseletek bevonásával döntött a ruházat megújításáról, hogy a vasutasoknak kényelmesebb, mutatósabb megjelenést biztosítson. A MÁV szerint a munkavállalók elégedettek az új öltözékkel, minőségi kifogás nem jellemző.


Fotó: MÁV ZRt.





 

Kövessen minket a Facebookon is!