Program 2014. május 15. 09:35

Móra találkozó

Móra találkozó
A Móra-emlékévek alkalmából Móra-találkozót rendeznek május 17-én, Kiskunfélegyházán.

10 órakor fogadják a vendégeket a művelődési központban, ahol Fekete Beatrix, az intézmény vezető-helyettese köszönti a vendégeket, majd Kapus Krisztián polgármester mond ünnepi köszöntőt. Közreműködnek a Móra Ferenc Gimnázium tanulói.

Hálaadó misét tartanak 11.30 órától a Móra-családért a Sarlós Boldogasszony templomban. Az egyházi szertartást dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke celebrálja. A misén közreműködnek a Constantinum Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola nevelői és tanulói.

Móra portrékból nyílik kiállítás 15 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A tárlatot Rosta Ferenc, a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója nyitja meg.

„Akik a mórai talentumból örököltek” című könyvet Kapus Béláné, a Móra Emlékbizottság elnöke és dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész mutatja be. A rendezvény befejezéseként adják át a Móra-emlékplaketteket és okleveleket.

A programot a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Emlékbizottság, a Constantinum Intézmény, a Móra Ferenc Gimnázium, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ, a Sarlós Boldogasszony templom rendezi.

 

Kövessen minket a Facebookon is!