Helyi hírek 2014. május 15. 11:01

Kiégett a mosógép

Kiégett a mosógép
Szerdán este Kiskunfélegyházán a Platán utcában egy társasház egyik lakásában mosógép égett. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók porral oltóval oltották el a tüzet, majd a lakást átszellőztették. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább - tájékoztatta lapunkat Kovács Andrea megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 11 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

A viharos időjárással kapcsolatosan 11 esetben kérték Bács-Kiskun megye tűzoltó egységeinek segítségét kidőlt fák, letört nagyméretű faágak eltávolításához.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél miatt megyénkben Kunszentmiklós, Kalocsa, Baja, Bácsalmás, Jánoshalma és Tiszakécske járások területére citromsárga (1. fokú) riasztást adott ki. A várható legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát.

A 70 kilométer/óránál erősebb széllökések faágakat szakíthatnak le, egész fákat dönthetnek ki, amelyek azon túl, hogy balesetveszélyesek, közlekedési akadályokat is képezhetnek. Az ilyen erősségű szél megbonthatja az épületek tetőszerkezetét, megrongálhatja az energiaellátás és a távközlés vezetékeit.

A szélvihar, a villámlás, illetve a heves zivatarok során követendő magatartási szabályokról bővebb információkat találnak a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Az aktuális és a várható időjárási viszonyokról, az érvényben lévő riasztásokról és a figyelmeztető előrejelzésekről bővebb információkat a www.bacs.katasztrofavedelem.hu illetve a www.met.hu oldalon kaphatnak. Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezők a katasztrófavédelem VÉSZ nevű ingyenes alkalmazásán is tájékozódhatnak.

Kövessen minket a Facebookon is!