Sport 2016. augusztus 13. 09:00

Német edzésmódszerrel tanították a fiatalokat

Képgaléria
Német edzésmódszerrel tanították a fiatalokat
A Rapid Wien utánpótlás megfigyelője Kisistók András, illetve Fütyü Illés edző vezetésével egyhetes utánpótlás focitábort tartottak augusztus 8-a és 12-e között a félegyházi Honvéd Sporttelepen. A helyi fiatalok technikai, taktikai és mentális foglalkozások keretében napi két tréningen vettek részt a német utánpótlás edzés módszereit követve. A tábor nem titkolt célja a fiatal tehetségek megismerése, nyomon követése, felkutatása – mondta el Kisistók András játékosmegfigyelő.

Kisistók András játékoskorában a Kispest Honvéddal bajnokságot és Magyar Kupát nyert, több mint 25 éve él Ausztriában. Privát edzőként és a Rapid Wien utánpótlás megfigyelőjeként dolgozik, valamint egy német menedzser iroda számára kutat fel fiatal labdarúgókat. A tehetségeket nyomon követi, a térségben Csanyteleken és Szegeden szervezett a félegyházihoz hasonló tábort.

- A falusi, valamint a kisvárosi tehetségeket kutatom fel, rengeteg ügyes fiatallal találkozom. Célom a modern edzésmódszerek meghonosítása, a gyermekek mentális felkészítése és a technikai elemek gyakorlása. A mai futball a gyorsaságra épül, a játékszituációk megoldása, a védekezésből induló támadásépítés alapja a modern labdarúgásnak. Az intenzív edzéseken az egy-egy elleni, vagy éppen a három-kettő elleni játékot gyakoroljuk.

 

Kisistók András hozzátette, Németországban amatőr szinten is sokat áldoznak a labdarúgásra, véleménye szerint az amatőr futball fejlesztése nélkül a német futball sem lenne ennyire sikeres profi, illetve válogatott szinten.

 

A félegyházi focitábort a helyi születésű Kutasi László korábbi válogatott labdarúgó, edző is meglátogatta.

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!