Helyi hírek 2016. augusztus 14. 15:00 Forrás: hvg.hu

Windows 7 van a gépén? Akkor erről jobb, ha tud

Windows 7 van a gépén? Akkor erről jobb, ha tud
A legtöbbek számítógépén még a régi, de jól bevált Windows 7 fut. Eddig úgy volt, hogy még egy éven használhatják az eddig megszokott feltételekkel az operációs rendszert, de a Microsoft most jelentősen kitolta a határidőt.

Bár a Windows 10-et egy éven át ingyen lehetett letölteni (sőt, egy kiskaput kihasználva erre még most is van lehetőség), a magyar felhasználók bőven több mint fele még mindig inkább a Windows 7-re esküszik, és megtartotta a közel 7 éves operációs rendszert.

Év elején még úgy tűnt, hogy a Microsoft csak 2017 júliusáig támogatja a hetes Windowst. A “támogatás” a gyakorlatban annyit tesz, hogy rendszeresen adnak ki az szoftverhez biztonsági frissítéseket – amit ha nem tesznek, a számítógép közel védtelen marad az újabb vírusokkal szemben.

Azt azonban a Microsoftnál is látják, hogy milyen népszerű még mindig a Windows 7, így jócskán kitolták a határidőt, egészen 2020 januárjáig. Az eredetileg kinéző (mostantól számolt) egy év helyett még 3,5 évig használhatja mindenki nyugodtan a hetes Windowst. A cég közlése szerint a jóval népszerűtlenebb Windows 8.1 határidejét is eltolták, azt 2023 januárjáig támogatják.

A támogatás fontos feltétele az, hogy idén év végétől már nem nagyon szabad új számítógépet vásárolni. Az ugyanis már korábban kiderült, hogy a várhatóan idén év végén piacra kerülő gépeken, melyekben már az Intel újgenerációs processzorai lesznek, már csak a Windows 10 fog majd futni.

Emlékezetes: a Win 7-nél is többek által kedvelt Windows XP támogatásának végét többször is kénytelen volt kitolni a Microsoft. Azt végül 2014-ben, 13 év után állították le. 




 

Kövessen minket a Facebookon is!