Egészségügy 2016. augusztus 14. 16:00

Mosolygó fogacskák

Mosolygó fogacskák
A “Mosolygó fogacskák” elnevezésű edukációs program célja, hogy felhívja a kisgyermekes szülők figyelmét arra, hogy a helyes fogápolás már az első tejfogak előbújásától kezdve kiemelten fontos. A fogszuvasodás világszinten az egyik leggyakoribb krónikus betegség, ami megfelelő szájhigiéniával és táplálkozással megelőzhető és kezdeti stádiumban visszafordítható. A WHO 32 európai országban szervezett felmérést, a szuvas fogak tekintetében Magyarország a 24. helyen állt.

Pályázat magyarországi általános iskolák számára

A rendszeres fogápolást tehát már az első tejfogak előbújásától kezdve be kell vezetni a gyerekek életébe. Sajnos hazánkban a gyerekek magas százalékának rosszak a fogai. A kicsik helyes fogápolással kapcsolatos ismereteinek bővítése céljából a dm fotópályázatot hirdet magyarországi általános iskolák részére.

A kampány célja, hogy 10 000 fogápolási kezdőcsomagot osszanak szét a pályázaton pozitív elbírálás alá eső iskolák első osztályos tanulói között. A csomag fogápolási termékeket, egy tükörre ragasztható matricát, fogmosási időt mérő homokórát tartalmaz.

A résztvevő osztályok között két érkékes nyereményt sorsolnak ki; az egyik nyertes osztály egynapos fogászati szűrést nyer iskolájába, míg a másik osztály kirándulást nyer a Minipolisz interaktív gyerekvárosba.




 

Kövessen minket a Facebookon is!