Helyi hírek 2016. augusztus 16. 19:30

Volt, aki MZ motorral érkezett Ausztráliából a félegyházi motoros találkozóra

Képgaléria
Volt, aki MZ motorral érkezett Ausztráliából a félegyházi motoros találkozóra
A kiskunfélegyházi Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó nem csak a hazai motorosok körében elismert és vonzó. Ezt bizonyítja, hogy idén Európa országai mellett távoli kontinensekről is jöttek vendégek. Voltak, akik 15 ezer kilométerről, Ausztráliából, Melbourne-ből érkeztek a parkerdőbe. A két 60-65 éves férfi természetesen magával hozta MZ típusú oldalkocsis motorját is. De akadt, aki Floridából indult útnak, és Angliából is többen érkeztek. Litvániából hatan is ellátogattak a találkozóra, köztük egy festőművésznő a kislányával.

Nem véletlenül kedvelik ezt a találkozót - mondta Ónodi Árpád főszervező a rendezvény értékelésekor. A „szakmabeliek” körében ugyanis szájról szájra terjed (immáron 3. éve), hogy itt egy olyan találkozón vehetnek részt, családtagjaikkal, útitársaikkal együtt, ahol adott a szórakoztató, bulis program éppúgy, mint a nagyközönség előtti bemutatkozás lehetősége, vagy éppen a város, a tájegység nevezetességeinek megismerése. Fontos az is, hogy minden alkalommal kulturált környezetben tölthetik idejüket.

A  félegyháziak is szívesen fogadták a motoros seregletet. A városközponti, és a sportcsarnok előtti bemutatókon sok volt az érdeklődő, de a felvonulások közepette is integető, kedves arcú emberek fogadták a három, vagy éppen két keréken guruló járgányokat. A parkerdőben pedig több ezren csodálgatták a motorokat, ismerkedtek gazdáikkal, miközben bekapcsolódtak a játékos foglalkozásokba, vagy éppen élvezték a színpadi produkciókat, koncerteket.

A rendezvény sikeréhez nagyban hozzájárult a civil szervezetek, valamint az önkormányzat támogatása is - tette hozzá a főszervező.

 

s. r.

Fotó: Kürti László




 

Kövessen minket a Facebookon is!