Helyi hírek 2016. augusztus 15. 16:30

Negyedszázados barátság

Képgaléria
Negyedszázados barátság
Háromtagú delegáció érkezett német testvérvárosunkból a közelmúltban Kiskunfélegyházára. A vendégeket - a Venesz József-díjas Peter Schneidert, Braunfels korábbi polgármesterét, Ingo Habermannt, Bonnbaden polgármesterét és Joachim Erichet, a labdarugó klub vezetőjét - Csányi József polgármester fogadta a városházán. A megbeszélésen részt vett Dobák Sára, a testvérvárosi egyesület titkára és Szűts Tamás szekcióvezető.

A kölcsönös bemutatkozás után Peter Schneider elmondta, szerinte nagyon fontos a személyes kapcsolat az elképzelések megvalósításában. Jövetelük egyik célja, hogy a jövőre 25 éves évforduló programjairól egyeztessenek. A tárgyalás során a régebbi együttműködések folytatása - mint például a Kiskun Kupa, a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének támogatása - is szóba került. Peter Schneider, közölte, hogy most óvodai bútorok, mintegy 40 db szék és 8-10 asztal érkezik majd Félegyházára. A tervek megvalósításához szükséges anyagiak megteremtéséhez mindkét fél keresi a lehetőségeket.

A hivatalos program után Csányi József polgármester bemutatta a városháza dísztermét, majd a Kiskun Múzeumban meglátogatták az Európa-hírű büntetés-végrehajtási kiállítást, Vitéz Varga Zoltán magángyűjtő háborús relikviáit, valamint a múzeum udvarán lévő Pajkos-Szabó-féle szélmalmot is.

A vendégek közül ketten most jártak először nálunk, így felkeresték a tűzoltóságot, Bugacpusztát, és találkoztak ifj. Busa Imrével, aki bemutatta a helyi labdarugó klub életét.

A delegáció szombaton Kikindára utazott.
 

Fotó: Ingo Habermann és Szűts Tamás




 

Kövessen minket a Facebookon is!