Kultúra 2016. augusztus 17. 10:15

Elkészült az 1956-os emlékév filmje és dala

Elkészült az 1956-os emlékév filmje és dala
Elkészült az 1956-os emlékév hivatalos dala és imázsfilmje. Az Egy szabad országért című dalt először kedden a Petőfi Rádióban mutatták be.

Mint a Terror Háza Múzeumban tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a Desmond Child magyar-amerikai állampolgárságú zeneszerző által írt dalt - amely angol változatban is hallható lesz Land of the Free címmel - Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Nagy Feró, Sasvári Sándor, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Molnár Ferenc "Caramel", Lakatos Mónika és a Romengo, Pál István és zenekara, a Hooligans, valamint egy ötventagú kórus adja elő.

Az emlékév imázsfilmje, amely számos neves magyar színész, művész és sportoló közreműködésével készült el, az emlékév honlapjára és Facebook-oldalára már felkerült, és hamarosan a televíziókban is látható lesz.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, az 1956-os emlékévet szervező bizottság ügyvezető elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: legfontosabb céljuk, hogy a megemlékezésbe minél szélesebb körben kapcsolódjanak be különböző emberek, közösségek, és minél gazdagabb formában mutassák be azt, hogy mit jelent számunkra 1956, a forradalom és szabadságharc. 

Kövessen minket a Facebookon is!