Helyi hírek 2016. augusztus 16. 10:00

A korondi Árcsói Fazekas Vásáron Félegyháza is képviseltette magát

Képgaléria
A korondi Árcsói Fazekas Vásáron Félegyháza is képviseltette magát
A hét végén rendezték meg városunk székelyföldi testvértelepülésén, Korondon a XXIX. Hagyományőrző Fazekas Vásárt. A fazekasok fővárosának ünnepi seregszemléjén Balla László alpolgármester és Horváth Gábor önkormányzati képviselő vezette Kiskunfélegyháza delegációját. A küldöttség tagja volt három sakkozónk is (Nagy György, Hudák János és Fekete József), akik eredményesen szerepeltek az ilyenkor hagyományosan megrendezett térségi sakkversenyen.

A vendégseregletet idén is gazdag, látványos népművészeti kiállítás fogadta. A szórakoztató programokról is gondoskodtak a szervezők az „Életfa” Korondi Fazekasok Szövetsége, valamint a korondi önkormányzat. A hagyományoknak megfelelően szombaton a fúvószenekarok fújtak ébresztőt, majd a néptáncosok léptek színpadra. A sportprogramokon sakkozók és asztaliteniszezők versengtek a helyezésekért. Az első napot az ünnepélyes megnyitó, Katona Mihály polgármester köszöntője után Apostol koncert és szabadtéri diszkó zárta.

A korondi sokadalom vasárnap reggel vette kezdetét. Az Árcsói Fogadó mellett nemzetközi fúvószenekari találkozó zajlott, ahol hazai és anyaországi együttesek adtak koncertet, majd a Csíkszentgyörgyi Székely Góbék szórakoztatták a nagyérdeműt. A kétnapos eseménysorozatot Szabó Ádám koncertje és szabadtéri diszkó zárta.

s. r.


Fotó: Fekete B. Zoltán (Udvarhelyszéki Hírmagazin)




 

Kövessen minket a Facebookon is!