Helyi hírek 2014. május 16. 13:37 Forrás: Fotó: MTI

Vihar után

Vihar után
Reggel hét óráig a viharos időjárással kapcsolatosan hetvenegy esetben kérték Bács-Kiskun megye tűzoltó egységeinek segítségét kidőlt fák, letört nagyméretű faágak, és öt esetben összegyűlt nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolításához. Egyik esetnél sem történt személyi sérülés - tudtuk meg Kovács Andrea megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.

A műszaki mentések ideje alatt rövid időre félpályás vagy teljes útzárra volt szükség, mely a közúti közlekedésben fennakadást nem okozott. Sok feladatot adott a kárfelszámolás a tűzoltóknak, de minden esetben sikerült gyorsan elhárítani a veszélyhelyzetet.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelőjének koordinálásával, a polgári védelmi felügyelőkkel, a katasztrófavédelmi megbízottakkal, a hivatásos és az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságokkal, az önkéntesekkel, az önkormányzatokkal, a közterület felügyelőkkel, a városgondnokság valamint a vízügyi szervek munkatársaival együttműködve megyénk 119 településén végrehajtott belterületi vízelvezető rendszereinek, és a külterületi fasoroknak az ellenőrzése meghozta eredményét. A korábbi évek számadatai alapján, viharos időjárást követően több száz volt a tűzoltói beavatkozást igénylő káresetek száma. A beavatkozások tekintetében jelentős, folyamatos csökkenés figyelhető meg a megelőző munkának köszönhetően. Az állampolgárok vagyontárgyaiban keletkezett kárérték, valamint a közlekedési fennakadások száma is jelentősen csökken.

Megyénkben visszavonta az erős széllökések miatti citromsárga (1.fokú) riasztását az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kövessen minket a Facebookon is!