Helyi hírek 2014. május 17. 16:26

Gyertyaöntés és Szörnymentő akció

Képgaléria
Gyertyaöntés és Szörnymentő akció
Az ország legtöbb nagycsaládos egyesülete ugyanakkorra időzítette, ezért a félegyházi rendezvénnyel egyidőben számos más helyen is működött az ugráló vár.

– Az ENSZ Családévének 20. évfordulója alkalmából rendezi meg az ország legtöbb nagycsaládos egyesülete ezen a napon és ezekben az órákban a mini-konferenciát – tájékoztatta a Közlönyt Tarnóczki Sándorné Tünde, a helyi tagegyesület elnöke. – A programok első felét előadások és gyerekfoglalkozások teszik ki, majd a megtöltjük a Petőfi Mozi nézőterét, és az érdeklődők egy 3D-s filmvetítésen vehetnek részt, a címe: Szörnymentő akció.

– Mekkora részvételre számítottak?

– Mivel regisztrálni kellett, egész pontosan tudjuk, hogy 210 fő vesz részt az egész délután tartó rendezvényen, ehhez a létszámhoz kalkuláltuk a kellékeket, eszközöket, és nem utolsósorban a hot dogot.

– A gyertyaöntésnél mindig hosszú sor áll. Melyek még a legnépszerűbb programok?

– Minden játék és minden eszköz folyamatosan használatban van, nem pihennek a gólyalábak sem, és szeretik a gyerekek az alkotó, kreatív tevékenységeket is, mint például a tűzzománc-készítés.

– Eközben a családok felnőtt tagjai…?

– Róluk sem feledkeztünk el. Felkereshetik az egészség sarkot, ahol vércukorszint- és vérnyomásmérésre vállalkozhatnak, vagy ha a testzsírtömegükre kíváncsiak, most megismerhetik.

– „A társadalom alappillére a család” egy rendezvénysorozat címe. Milyen programok várnak még az egyesületi családokra?

– Majdnem minden hónapban szervezünk valamit, a legnagyobb sikert a vonatos kirándulások aratják. Csatlakozunk az országos és a regionális eseményekhez, de ezeken kívül egyesületünk saját életét is éli. Már az őszi programokat szervezzük, melyek közül kiemelkedik majd látogatásunk a Vasúttörténeti Parkba, ahová stílusosan egy különvonattal utazunk.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!