Helyi hírek 2016. augusztus 19. 08:15

Nevelőszülőket képez Kecskeméten az SOS Gyermekfalvak

Nevelőszülőket képez Kecskeméten az SOS Gyermekfalvak
Októberben Kecskeméten nevelőszülőket képez az SOS Gyermekfalvak. A 60 órás képzésen bárki részt vehet, aki nevelőszülő szeretne lenni, betöltötte a 24. életévét, legfeljebb 50 éves, büntetlen előéletű és kedvet érez a feladathoz.

Magyarországon 23 ezer gyermek nem élhet a vér szerinti szüleivel. Többségüket elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége miatt emelték ki családjukból. Bács-Kiskun megyében több mint ezer gyermek él gyermekvédelmi gondoskodásban.

A nevelőszülők otthont biztosítanak a családjukból kiemelt, különösen nehéz sorsú gyermekeknek. Jelenleg 5500 nevelőszülő dolgozik az országban, ebből hetvenen az SOS Gyermekfalvak keretein belül. Ennél azonban jóval többre lenne szükség, 2014. január elseje óta ugyanis minden 12 évesnél fiatalabb gyermeket nevelőszülőnél kell elhelyezni. A kecskeméti SOS Gyermekfaluban közel 200, országszerte majdnem félezer gyermeknek nyújt otthont az Alapítvány.

A tanfolyam elvégzése után lehetőség nyílik, hogy bárki bekapcsolódjon az SOS Gyermekfalvak munkájába és nevelőszülővé válhasson.


Jelentkezés a képzésre: [email protected]




 

Kövessen minket a Facebookon is!