Helyi hírek 2016. augusztus 20. 10:15

„Lendületben az ország, lendületben a város”

Képgaléria
„Lendületben az ország, lendületben a város”
Lezsák Sándornak, a térség országgyűlési képviselőjének fent említett szavai augusztus 17-én hangzottak el Izsákon, ahol Bács-Kiskun megye egyik legnagyobb oktatási beruházásának alapkövét tették le ünnepélyes keretek között. A tervek szerint jövőre új épületben működik tovább az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a fejlesztésnek köszönhetően.

A rendezvény kezdetén Mondok József, a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket, megköszönte a magyar kormány támogatását, valamint Lezsák Sándor és Lázár János segítségét.

Az ünnepélyes alapkőletételen Boros Anita, a vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár elmondta: „A köznevelési létesítmény korszerűsítése hozzájárul a fiatalok egészséges szellemi és testi fejlődéséhez, a helyi közösségek megtartásához és gyarapodásához”.

Az új iskola mintegy 4,5 milliárd forint költségvetési forrásból épül - amely a kormányzati beruházások között is kiemelkedő nagyságrendű fejlesztés - 24 tanteremmel, egy 1350 m2 alapterületű tornateremmel, az ezekhez kapcsolódó igazgatási és kiszolgáló helyiségekkel, saját parkolóval.

- Lendületben az ország, lendületben a város. Izsák aranykorszaka ez, Izsák újjászületése, mert ahol iskola épül, ott a jövendő is épül - mondta ünnepi beszédében Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke, majd hozzátette hogy ez a beruházás a jövőben kamatostól visszatérő befektetés kell, hogy legyen. Versenyképes korszerű iskolára van szükség, ahol nevelnek, oktatnak.

Az Országgyűlés alelnöke azt is elmondta, hogy az Izsáki Római Katolikus Templom vizesedésének a megoldásán is gondolkodnak, valamint egy plébánia megépítésén. Mint mondta, így lesz teljes a kép, mert kell a templom és iskola, különösen ebben az időben.

 

V. K.


 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!