Helyi hírek 2016. augusztus 20. 13:00

Később kell fizetni a szemétpénzt

Később kell fizetni a szemétpénzt
A hulladékgazdálkodásról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény módosításával folytatódott a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás átszervezése. Legfontosabb lépésként meghatározták az állami hulladékgazdálkodási közfeladatot, majd elkezdődött az állam szerepvállalása a tevékenységek megszervezésében. Megalapították a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-t, (NHKV Zrt.) mely feladatául az állami szerepkör gyakorlati végrehajtását kapta, így a közszolgáltatási díjak beszedését, kintlévőségek kezelését is.

Az átszervezés és a hosszas egyezetések után már egy új rendszerben került sor a számlázásra. A 2016. 2. negyedévi számlák elkészítése és megküldése a korábban megszokottól később történik meg a napokban.

A szolgáltató ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy a 2016.04.01. - 2016.06.30. közötti időszakra kiállított számlákat a fizetési határidő lejártát követően fogják megkapni az új rendszer technikai problémái miatt.

Felhívják a figyelmet, hogy a számlák fizetési határideje a kézhezvételtől számított 15 nap, függetlenül a számlán feltüntetett fizetési határidőtől. A késedelmi kamat, illetőleg járulékos költségek felszámítására a módosított fizetési határidőt kell figyelembe venni.

Az okozott kellemetlenségekért elnézésüket kéri a szolgáltató.
 

Agatics Roland
ügyvezető igazgató






 

Kövessen minket a Facebookon is!