Kultúra 2016. augusztus 20. 17:00

Élesen látható fotókiállítás

Képgaléria
Élesen látható fotókiállítás
Augusztus 19-én, pénteken nyitották meg ünnepélyes keretek között a Wesel Hugo Fotókör és a Lodzi Fotóművészek Társaságának „Élesen” című közös fotókiállítását a Móra Ferenc Művelődési Központban. A kiskunfélegyházi, a szentesi és a Lengyelországból érkezett lodzi fotógráfusok közös tárlatának megnyitóján Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza alpolgármestere köszöntötte az egybegyűlteket és beszédében méltatta a hosszú évek óta fennálló lengyel-magyar művészeti barátságot.

Immár hagyománnyá vált, hogy egyik évben Magyarországon, a másik évben Lengyelországban szerveznek közös kiállítást a fotózás szerelmesei.

A Wesel Hugo Fotókör és a Lodzi Fotóművészek Társaságának magyar és lengyel nyelvű köszöntőjét követően Gárgyán Ildikó kiskunfélegyházi énekes előadásában két népdalt hallgathattak meg a megnyitóra szép számmal összesereglett érdeklődők.

Az „Élesen” címet viselő fotókiállítás a nevében foglaltan az éles és homályos területek szembeállításával, kontrasztjával kívánja ráirányítani a tárlatot megtekintők figyelmét a művész által lényegesnek ítélt részletekre.

A végletekig „kiélezett” képek pedig gondolatokra, sőt érzésekre késztetik a látogatót, például egy kaktusz kinagyított fotója láttán szinte érezni lehet a tüskék szúrását, vagy az utolsó pillanatban lefotózott elszakadó kötél láttán szinte várja az ember a legutolsó szál szétbomlását.

A kiállításon a remek természetfotók mellett pikáns ábrázolások is megjelennek, ezért ez egyáltalán nem egy unalmas és absztrakt tárlat, hanem egy modern és kortárs művészeti kiállítás.


V. K.






 

 

Kövessen minket a Facebookon is!