Helyi hírek 2016. augusztus 22. 15:30

Kutyakiállítás a Parkerdőben

Képgaléria
Kutyakiállítás a Parkerdőben
Augusztus 21-én kutyákkal telt meg a városi Parkerdő. Országos CAC küllem kutyakiállítást tartott a Kiskunfélegyházi Ebtenyésztők és Sportkutyások Egyesülete.

Budai Tamás, az egyesület elnöke elmondta, évről-évre a számos kisebb rendezvény mellett, az egyesület vagy VB kvalifikációs munkaverseny-, vagy országos küllem kutyakiállítás rendezési jogát kapja meg. A két verseny más-más típusú, míg az egyik a kutya képességét, „eszességét”, ügyességét, képzettségét veszi alapul, a másik a kutya küllemét, szépségét, a leíró fajtastandardnak való megfelelést. Ami viszont közös mind a kettőben, a kutya és gazdája közötti összhang és együttműködés. Mindkét verseny nagy felkészülést igényel a párosoktól.

Idén mintegy 500 kutya nevezett a félegyházi versenyre, ahol a kutyafajták legszebb példányait láthatta a közönség. A délelőtt folyamán a kutyák fajtacsoport szerint mérették meg magukat, majd az egyes fajták legszebbjei a délutáni "Best in Show" programban versenyeztek egymással, ami a kiállítás fénypontja. Itt a különböző fajták nyertesei vonulnak föl, és közülük választják ki a kiállítás legszebb kutyáját.

Egy küllembírálat során a bíró megállapítja, hogy a kiállított eb külleme mennyire közelíti meg az ideális megjelenést. A kutyákat mozgás közben és álló helyzetben is szemügyre veszik és értékelik. Az egyes testtájakat részletesen, egymástól függetlenül is vizsgálják, utána pedig az összhatást szemlélik.

Egy remek hangulatú és kiváló rendezvényt szerveztek meg az egyesületi tagok, ahol megmutatkozott a rendkívül fontos csapatmunka, de a bírókat is dicséret illeti munkájukért. A programon több ezer ember fordult meg a nap folyamán.




 

Kövessen minket a Facebookon is!