Kultúra 2016. augusztus 25. 08:00

Fesztivál és rajzpályázat Mórával

Fesztivál és rajzpályázat Mórával
Tavaly májusban alakult meg városunkban a Móra Ferenc Társaság Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája elnökletével. Az egyesület fő céljául tűzte ki a két Móra-testvér, Ferenc és István, valamint a Móra-utódok emlékének ápolását, ifjúsági műveik népszerűsítését – mindenekelőtt a gyerekek körében. 

1. Kétnapos Móra Fesztivál keretében dramatizálási bemutatót (nem versenyt!) szerveznek Móra Ferenc és Móra István szülővárosa általános iskolásai részvételével a Kincskereső kisködmön című regény alapján.

Időpont: október 7-e, péntek 13 óra.

Helyszín: Móra Ferenc Művelődési Központ (Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 1.)

A bemutató maximum 15 perc lehet, szolid, jelzésszerű díszletekkel, mert elrendezésükre csupán 5 perc áll majd a csoportok rendelkezésére. A csoportok tagjainak száma tetszőleges. Egy szakmai zsűri értékeli a bemutatókat, de rangsorolás nem lesz. Minden csoport oklevelet kap, és értékes jutalomban részesül. A fesztiváljelleget meglepetésprogramok biztosítják.


2. Az alsó tagozatos tanulóknak Móra-rajpályázatot hirdettek szintén a Kincskereső kisködmön alapján. Iskolánként maximum 10 illusztrációt fogadnak el A/4-es méretben, paszpartuzva. A technika szabadon választható. Az illusztráció hátoldalára kérik ráírni a tanuló nevét, osztályát, az iskola nevét és a segítő nevelő nevét, az első oldalra pedig az illusztráció címét. A legjobb rajzokat díjazzák. Eredményhirdetés: október 8-án, szombaton.

Beküldési határidő: szeptember 20. (Petőfi Sándor Városi Könyvtár).

Kapus Béláné    
a Móra Társaság elnöke                                                           

Kállainé Vereb Mária 
ügyvezető-titkár



 

Kövessen minket a Facebookon is!