Kultúra 2014. május 18. 12:33

Félegyházán találkoztak Móra István és Móra Ferenc leszármazottai

Képgaléria
Móra István és Móra Ferenc leszármazottait látta vendégül Kiskunfélegyháza május 17-én. A Móra-emlékévek program keretében megtartott rendezvény a művelődési központban kezdődött, ahol hat generáció képviselőit köszöntötte Kapus Krisztián polgármester. A Móra Ferenc Gimnázium tanulói ünnepi műsorral készültek az eseményre.

Minket, félegyháziakat nagy örömmel tölt el az a tudat, hogy abban a városban élhetünk, ahol Kiskunfélegyháza neves díszpolgára, Móra Ferenc született és nőtt fel. A magyar irodalom és kultúra világszerte elismert és kiemelkedő egyéniségére méltán vagyunk büszkék, és ezt a büszkeségünket fokozza az is, hogy az író egyik írásában ország-világ számára hírül adta, hogy őt Félegyháza tette íróvá.

Büszkék vagyunk városunk neves írójára, emlékét őrizzük, kultuszát ápoljuk és átadjuk az utánunk következő nemzedéknek is. A Móra-kultusz ápolásának fontos része, hogy Móra István és Móra Ferenc leszármazottaival kapcsolatot tartunk, figyelemmel kísérjük életútjukat – mondta el ünnepi köszöntőjében Kapus Krisztián polgármester.

A család leszármazottai és vendéglátóik az ünnepi műsor után a Móra-családért tartott szentmisén vettek részt, amelyet Talapka István apát-plébános köszöntője után dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke celebrált. A misén közreműködtek a Constantinum Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános iskola nevelői és tanulói.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!