Helyi hírek 2016. augusztus 26. 10:30

Jöhetnek az elektromos autók! - videóval

Képgaléria
Elektromos töltőállomások létesítésére nyújt be pályázatot a félegyházi önkormányzat. Egyebek mellett erről határozott augusztus 25-i, csütörtöki ülésén a félegyházi képviselő-testület.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a „Jedlik Ányos Terv” keretein belül pályázati felhívást tett közzé helyi önkormányzatok részére elektromobilitási töltőinfrastruktúra kiépítésének támogatására. Ennekkeretében elektromos autók akkumulátorának töltésére is alkalmas parkolóhelyek kialakítására van lehetőség a városban.

A napirendi pontban született előterjesztés rámutat: napjainkban a környezettudatos szemlélet elengedhetetlen egy modern város számára. Az elmúlt években a városvezetés ezen elvárásokat szem előtt tartva számos sikeres projektet valósított meg, melyek kiválóan illeszkednek egy környezetbarát, európai város céljaiba. Jól mutatja a város ez irányú törekvéseit a Kiskunfélegyházi Strand és Uszoda tetején telepített napkollektor-rendszer, vagy éppen a város legutóbbi beruházása, a LED-technológiával kialakított közvilágítás. A városvezetés most elektromos töltőállomás létesítésével is bővíteni szeretné ezt a kört annál is inkább, mert a város versenyképessége, környezettudatossága szempontjából is fontos az elektromos töltőállomások létesítése. A hibrid és az elektromos személygépjárművek elterjedése folyamatosan bővül, ezért a használatukhoz szükséges infrastruktúra kiépítése fontos feladat a város életében.

A város lakosságszáma alapján három támogatott helyszínen létesíthető elektromos töltőállomás. A támogatás formája vissza nem térítendő, folyósítása a Támogatási szerződés megkötését követően egy összegben, támogatási előleg formájában történik. A támogatottság mértéke 100 százalékos, három töltőállomás esetén a maximálisan elnyerhető támogatási összeg 9 millió 600 ezer forint.





 

Kövessen minket a Facebookon is!