Kultúra 2016. augusztus 26. 13:30

Jazz a könyvtárban

Képgaléria
Jazz a könyvtárban
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Hattyúkerti Zenés Esték című rendezvénysorozatának ezúttal a „The fusion art” nevű zenekar volt a vendége. A formáció nemrégiben alakult, ez volt az első fellépése –  mondta Földi Jácint, az együttes frontembere, majd hozzátette, hogy a hétköznapokban is zenével foglalkozó művészeket Kovács Levente billentyűs szerzeménye hozta össze.

A Tulipán című dal megírását követően találkoztak, és ezután döntöttek úgy, hogy szerzeményeiket megmutatják a nagyközönségnek is. Így indult a zenekar története. Később Várkonyi Zsolt basszusgitáros és Varga Ákos dobos is csatlakozott a formációhoz, így megalakult a teljes csapat.

Különleges műfajt választottak, mellyel nemcsak a jazz szerelmeseit hívják zenei kalandozásokra, hanem azokat is, akik valamilyen különleges élményre, nem mindennapi dallamokra vágynak. A klasszikus zenét ötvözik a jazz műfajjal.

A közönség nagy valószínűséggel nem utoljára találkozott ezzel a formációval, ugyanis teveik között szerepel egy lemez kiadása és természetesen  több koncert is, melyek alkalmával úgy vélik, megszerettethetik ezt a műfajt az emberekkel.

V. K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!