Helyi hírek 2016. augusztus 26. 13:16

Dr. Kása Zsuzsanna szaktanácsadóként is segíti a Kecskeméti Tankerületi Központ munkáját

Dr. Kása Zsuzsanna szaktanácsadóként is segíti a Kecskeméti Tankerületi Központ munkáját
– Határozott álláspontom, hogy az iskolák működtetése jó kezekben van az önkormányzatnál, és hogy Félegyháza jó gazdája azoknak. Jogkövető önkormányzatként azonban – nem is tehetünk mást – tiszteletben tartjuk a törvény szabta kereteket, és arra törekszünk, hogy a KLIK utójával is a lehető leghatékonyabban működjünk együtt – fogalmazott Csányi József polgármester képviselői kérdésre azon az augusztusi testületi ülésen, amikor a testület tagjainak bemutatkozott Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója.

Mint ismert, összesen 58 tankerületi központ jött létre az átszervezés során, Kiskunfélegyháza pedig – a tiszakécskei és a kiskunmajsai tankerülettel együtt – a kecskeméti Tankerületi Központ illetékessége alá tartozik. Ennek vezetője Zsámboki Anna lett, aki korábban a Kecskeméti Humán Középiskola igazgatójaként, majd a Kecskeméti Szakképzési Centrum igazgatóhelyetteseként tevékenykedett.

Csányi József hangsúlyozta: az önkormányzat konstruktív kapcsolatra törekszik annak érdekében, hogy a város és a kistérség érdekei érvényesülni tudjanak.

Zsámboki Anna a félegyházi képviselő-testületet arról tájékoztatta, hogy dr. Kása Zsuzsanna a kecskeméti tankerület szaktanácsadójaként segíti őt a munkában, s ő lesz az is, aki a félegyházi és kiskunmajsai járásban illetékességi hatáskörrel el fog járni.

A KLIK korábban közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy az állami intézményfenntartó költségvetése biztosítja a fenntartással – működtetéssel kapcsolatos költségek fedezetét, az új szervezeti keretek között zökkenőmentesen fog alakulni az idei tanév, az új fenntartói szemlélet pedig rugalmasabb és kiszámítható működést jelent az iskolák számára. Hatékonyabb és szolgáltató szemléletű rendszert ígérnek, amely az ország minden részében elégséges feltételeket nyújt a minőségi oktatáshoz. A témában született kormányzati nyilatkozatok szerint a döntéseket közelebb vitték az iskolákhoz, több hatáskör a központtól a tankerületekhez és az iskolákhoz került, továbbá az igazgatók jogkörének rendezésével az intézményvezetők érdekeltté válnak a költséghatékony gazdálkodásban, és az igazgatók munkáltatói jogköre is erősödik.  

T. T.  





 

Kövessen minket a Facebookon is!