Sport 2016. augusztus 28. 09:00

Kiütéssel nyert a KHTK

Képgaléria
Kiütéssel nyert a KHTK
Magabiztos játékot mutatva 5-1-re legyőzte a Kiskőröst, így megszerezte első győzelmét a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 2016/17-es szezonjában. Már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, szűk egy óra alatt ötgólos előny alakult ki. A mutatott játék alapján megérdemelt az ilyen arányú siker.

A múlt heti váratlan, egyben balszerencsés vereséget követően a győzelem reményében léptek pályára a félegyháziak, hazai környezetben a Kiskőrös LC-t fogadták augusztus 27-én a Honvéd Sporttelepen.

Összeszedetten, pontosan játszva nem adtak esélyt a vendégeknek. Az idény első bajnoki gólját a 26. percben Palásti Sándor, a KHTK csapatkapitánya szerezte akcióból, majd a szünetet megelőzően Katona Balázs növelte kettőre az előnyt léc alá vágott bombájával. (2-0)

A fordulás után sem változott a játék képe, a félegyháziak uralták a pályát, kapujuk elé szegezték a kiskőrösieket. A fölény újabb gólokban is megmutatkozott. Nyolc perc leforgása alatt Pék Richárd, Medgyesi László és a frissen beállt Kadosa Zsolt is betalált. (5-0)

A felszabadult játék további KHTK helyzeteket hozott, de a befejezésekbe hiba csúszott. A vendégeknek időbe telt rendezni soraikat, a hajrában néhányszor a kapuig is eljutottak és egy szerencsés, lecsúszott beadásból szépíteniük is sikerült. (5-1)

Az utolsó perceket emberhátrányban fejezték be, Hajós István a 84. percben megkapta második, egyúttal pirosat érő sárga lapját.

A Kiskunfélegyházi HTK örömjátékot bemutatva tavalyi teljesítményét idézve nyert.

 

Értékelés:

Szabó István (vezetőedző, Kiskunfélegyházi HTK):

- Kellett az első bajnoki gól, ezt követően sok helyzetet dolgoztunk ki, kiszolgáltuk a közönséget. Az együttes valódi arca ez és nem az előző heti. Sportról beszélünk, így nem lehet minden mérkőzést megnyerni. Felszabadultan játszottunk, lehetőséget adtam mindenkinek a bizonyításra. Nem kellett külön motiválni a játékosokat, mindig győzni akarnak.

 

Bács-Kiskun Megyei I. 3. ford. 08. 27.

Kiskunfélegyházi HTK - Kiskőrös LC (2-0) 5-1

Gólszerzők: 26. p. Palásti Sándor, 40. p. Katona Balázs, 50. p. Pék Richárd, 55. p. Medgyesi László, 58. p. Kadosa Zsolt ill. 79. p. Cebei Gergő

Piros lap: 84. p. Hajós István

 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!