Helyi hírek 2016. augusztus 30. 07:30

Megújult az uszoda szellőzőrendszere

Képgaléria
Megújult az uszoda szellőzőrendszere
Újabb beruházás fejeződött be a Városi Strand és Uszodában, teljes körűen megújult a létesítmény szellőzőrendszere – tudtuk meg Kelemen József uszodavezetőtől. A szakember elmondta: ugyanaz a szellőzőrendszer felel a medencetér és a szociális helyiségek szellőzéséért, így különösen fontos, hogy a berendezés megfelelően működjön, és mindig garantált legyen a tiszta, kiváló minőségű levegő.

– Korábban a medencetérben a mintegy negyven darab szellőzőrácsozat erősen korrodálódott. A központi egység levegőáramlást szabályozó zsalurendszere a rozsdásodástól összeállt, így a szabályzó motorok nem tudták nyitni-csukni azokat. Emiatt sem hőmérséklet, sem levegőáramlás szabályozás nem volt az épületben. A szűrőbetétek erősen elkoszolódtak, ez akadályozta a levegő beáramlását. A ventillátorok fokozott erőkifejtése miatt a villamosenergia felhasználásában jelentős többletfogyasztást jelentkezett, ami az üzemeltetési költségeket is növelte. Nem beszélve arról, hogy a rendszer erőlködése nyomán a csapágyak, ékszíjak is elhasználódtak, balesetveszélyessé váltak – foglalta össze a felújítás előtti helyzetet az uszodavezető.

A felújítás során a medencetérben a szellőzőrácsok teljes cseréje megtörtént. Műanyag rácsozat került az elkorrodálódott fém helyére, amit acéllemezekkel rögzítettek. A központi egység zsaluszerkezete szintén teljesen ki lett cserélve új, műanyag elemekre, valamint új zsalumozgató motorok kerültek a régiek helyére. Az új csapágyaknak, ékszíjaknak és szűrőknek köszönhetően könnyeddé vált a levegőáramlást, az új kombinált légcsatorna páratartalom- és hőmérsékletérzékelők pedig megfelelő minőségű, tiszta levegő befúvását teszik lehetővé. A felújítás utolsó lépése a zajcsökkentő betétek eltávolítása volt. Ez után a levegő szabad áramlása ismét lehetővé vált a medencetér szellőzőiben is. A téli időszakban a rendszer a termálvizes hőcserélőnek köszönhetően fűthető is lesz.

A több mint két és fél millió forint összértékű felújítás nyomán tiszta, friss levegő áramlik az uszodatérbe és a szociális helyiségekbe, nagymértékben növelve a fürdővendégek komfortérzetét. A levegőtisztaság változása érzékelhető – foglalta össze Kelemen József az eredményeket.

A fürdővezető felhívta a figyelmet arra is, hogy időszakonként felmerülhetnek olyan sürgősen elvégzendő javítási, karbantartási munkálatok, amelyek akadályozhatják a strand medencéinek használatát. Ezek azonban minden esetben a fürdőzők biztonságát szolgálják. Ilyen volt legutóbb a gyermek – és a kültéri termálmedence három-három napos leállása, amikor a burkolati hibákat javították ki a szakemberek, illetve a termálmedence megrongálódott korlátját szerelték vissza. A vendégek türelmét és megértését ezúton is köszönik, és számítanak rá a jövőben is. Természetesen a munkálatokról mindig időben tájékoztatják a fürdőzőközönséget.




 

Kövessen minket a Facebookon is!