Helyi hírek 2016. augusztus 30. 10:30 Forrás: hiros.hu

Köszönetet mondtak a Csiperó Fesztivál segítőinek

Képgaléria
Köszönetet mondtak a Csiperó Fesztivál segítőinek
Hagyomány, hogy az Európa Jövőjéért Egyesület a nyári szünet utolsó napjaiban baráti találkozót szervez a Csiperó Fesztivált segítő támogatóknak, önkénteseknek. Az idei összejövetelt hétfőn délután tartották meg a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban - tudósított a hiros.hu.

A tizennegyedik Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót július harmadika és tizedike között rendezte meg az Európa Jövője Egyesület. A hétfői baráti összejövetelen Farkas Gábor, a civil szervezet elnöke elmondta, hogy a két-háromszáz fős „szűkebb" csiperós csapat derekas munkát végzett a nyáron.

- A tizennegyedik találkozó személyes véleményem szerint a legsikeresebb volt az eddigiek közül, egyúttal pedig legzökkenőmentesebb is. A lehető legideálisabb volt az időjárás, és semmilyen probléma nem adódott a rendezésben sem. Ez a szervezők mellett a támogatóknak is köszönhető, akik nélkül ezúttal sem rendezhettük volna meg a találkozót. Meggyőződésem, hogy egész Kecskemét érdeme az, hogy 26 éve működik a Csiperó, és ezt köszönöm Kecskemét önkormányzatának, a város vezetésének, Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek is. Egyúttal előre is köszönöm, hogy a jövőben is a találkozó mellé állnak majd - hangsúlyozta Farkas Gábor.

Az Európa Jövője Egyesület elmondta: büszke arra, hogy 23 ország 31 településéről érkeztek vendégek, és nemcsak Európából, hanem például Jakutföldről és Indiából is. Hozzátette: Kecskemét szeretni valóan kedves és békés város, de a találkozó idejére még jobbak lesznek az emberek. Farkas Gábor beszéde végén elárulta, hogy Hírös Agórában megtartott találkozón Gál Orsolya, a Kecskeméti Televízió szerkesztője bújt Csiperó jelmezébe, és ezzel régi álma, vágy vált valóra.

Köszöntötte a baráti összejövetelen résztvevőket Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is, külön méltatva azt a munkát, amit Farkas Gábor végez több mint negyedszázada.

- A gyermektalálkozó sikerében az a legfontosabb, hogy elmondhatjuk róla: ez a mi közös sikerünk, a közös eredményünk. Valamennyien úgy állunk hozzá, hogy mit tehetünk érte, miben segíthetünk a szervezőknek, a rendezőknek. Ráadásul az a segíteni akarás huszonöt év után sem csökken, nem laposodik el, még mindig találunk újabb támogatókat - jelentette ki Szemereyné Pataki Klaudia.   

Kecskemét polgármestere szólt arról is, hogy a Csiperó jövője nem lehet kérdéses, hiszen gyermekek nélkül nincs jövő. Szemereyné Pataki Klaudia arra buzdított mindenkit, hogy terjesszék a gyermektalálkozó eszméjét, fontosságát, mert még nem vagyunk elegen, vannak új feladatok, új kihívások, és szükség van további segítőkre, fogadó családokra.


Fotó: Kiss Gabriella




 

Kövessen minket a Facebookon is!