Helyi hírek 2016. augusztus 30. 14:30

Becsületrendezvény volt a Nyeregszemle

Képgaléria
Becsületrendezvény volt a Nyeregszemle
Becsületrendezvénynek nevezte az augusztus utolsó hétvégéjén megismételt Nyeregszemlét Solymosi Bertold főszervező. Mint mondta: a rossz időjárás miatt júliusban lefújt esemény után tudták, hogy most mérsékelt részvételre számíthatnak. Ehhez képest egy minden tekintetben jól sikerült programot hagynak a hátuk mögött.

A lovasok mintegy harmada ismét megtisztelte Félegyházát a jelenlétével, és egyhangúlag azon a véleményen voltak, hogy az eddigi helyszínek közül a parkerdő az egyik legideálisabb. Ez is hozzájárult, hogy jó hangulatban telt a két nap – tudtuk meg a főszervezőtől, aki hangsúlyozta: felbecsülhetetlen segítséget és támogatást kaptak Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatától, amit ezúton is köszönnek. Ez a támogató hozzáállás és a közönség megtisztelő, értő érdeklődése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Nyeregszemle és a szervezők számára a 2016-os esztendő mindennek ellenére jó kedvvel és reményteljesen zárul. 

Solymosi Bertold hozzátette: megtisztelő volt, hogy jelenlétükkel neves szakemberek is emelték a szakmai nívót, s 2000-nél is több látogató választotta a forró nyárvégi napokon ezt a programot. A látogatók zöme nem csak jelen volt a lovas forgatagban, hanem hosszabb időt töltött a rendezvényen, és érdeklődéssel kísérte figyelemmel a bemutatókat, szakmai programokat is. Egyebek mellett Hollandiából, Finnországból, Németországból, Angliából, Ausztriából is érkeztek vendégek. S bár a csikós versenyen nem sikerült a Guiness-rekord kísérlet, Solymosi Bertold emiatt sem bánkódik. Mint mondja: jövőre az is meglesz!

Arra a kérdésre, hogy pontosan hol lesz egy év múlva a Nyeregszemle, egyelőre még nem tudja a választ a főszervező. Erről – a lehetséges helyszínek megtekintése után – várhatóan karácsonyig születik döntés.

T. T.


Fotó: Ujvári Sándor




 

Kövessen minket a Facebookon is!