Helyi hírek 2014. május 19. 10:15

Legyél Te az első Aladár a Petőfi téren!

Képgaléria
Legyél Te az első Aladár a Petőfi téren!
Mézga Aladár és kutyája, Blöki képviseli majd Magyarországot azon a kültéri installáción, ami a Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány mini-projektje keretében kerül Kiskunfélegyházán, a Petőfi térre. A kedves, színes és látványos tábla – amelynek ünnepélyes avatója május 24-én, szombaton 14.30-kor, a Városalapítók Napja programjaiba beillesztve lesz – várhatóan gyorsan a gyerekek kedvencévé válik. További társaival együtt ugyanis úgy készítik el, hogy a 3-10 éves gyermekek a fejüket be tudják illeszteni a rajzon szereplő arc helyére, és szüleik akár le is fotózhatják így őket.

Mint azt Kárpáti Ritától, az alapítvány munkatársától megtudtuk, a „(M)érték vagy” című projekt a fiatalok ötletei, igényei alapján született, melyet az Európai Unió, Fiatalok Lendületben Program keretében támogatott is. 22 fiatal tréningeken és előadásokon vett részt, és közreműködtek a mini-projekt megvalósításában is. 

– A projektben vállaltuk, hogy a fiatalokkal együtt kitalálunk, és készítünk kültéri installációkat, amelyek európai országokat és azok értékeit mutatják be, öt tipikus dolog – jármű, mesefigura, étel és zászló – megjelenítésével – mondta el a projektmenedzser.

Az első tábla avatására Veszprémből is érkezik egy busznyi fiatal, az "Értékőrök", akik a program előtt lovaskocsis városnézésen vesznek részt a Natura Hungarica Alapítvány munkájában aktívan részt vevő fiatalokkal közösen.

A Petőfi tér mellett hasonló, Angliát, Olaszországot és Németországot szimbolizáló tábla kerül a Móra térre, a Hősök terére a kresz-parkba, valamint a Platán iskola melletti pingvin szoborhoz. Valamennyit már a Városalapítók Napján „felszentelhetik” a gyerekek.

T. T.

Kövessen minket a Facebookon is!