Kultúra 2016. szeptember 6. 11:30

Pályázott és nyert fotóival Mezősi Ágnes

Képgaléria
Pályázott és nyert fotóival Mezősi Ágnes
Mit veszthetek vele, ha pályázok? Így gondolkodott Mezősi Ágnes félegyházi fotóművész mielőtt benyújtotta alkotásait az I. Media Markt Fotópályázatra. Végül kiderült, jól döntött, hogy elküldte a képeket. A pályázatra mintegy hétezren jelentkeztek, és huszonegyezer kép közül kellett kiválasztania a zsűrinek a legjobbakat. Ági fotói a legjobbak közé kerültek. Városi életkép kategóriában a harmadik díjat kapta, de a beadott négy kép közül kettő még különdíjat is érdemelt.

- Nekem a városi képek eddig nem tartoztak az erősségem közé. Ezek a fotók Spanyolországban készültek, ahol összehozott a sors Balassa László fotóművésszel, akinek érdekes tanítási módszerei vannak. Meglátva első képeimet ezt kérdezte: „szívem, miért nincsenek ezen emberek?”. Nincsenek, mert nem is akartam, hogy legyenek - válaszoltam én. „Akkor te ma csak embereket fotózol!” - mondta ő. Így készítettem azokat a képeket, amelyek díjnyertesek lettek - árulta el lapunknak a fotóművész a díjak átvétele után.

Ági azt is elmondta, hogy a pályázatnak szigorú feltételei voltak. A képekbe nem lehetett belenyúlni, és a színekkel sem variálni. Örül annak, hogy a Magyar Fotóművészek Országos Szövetsége által támogatott megmérettetésen sikeresen szerepelt, és a díjakat a Magyar Fotográfia Napján vehette át.

 

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!