Helyi hírek 2016. augusztus 31. 17:30

Olaszországban legyőzték a nemzetközi mezőnyt a gimisek

Képgaléria
Olaszországban legyőzték a nemzetközi mezőnyt a gimisek
Olasz testvérvárosunkban, Feltrében tizenhatodik alkalommal rendezték meg a nemzetközi „Falkörüli futóversenyt” több kategóriában, melyen felnőttek és fiatalok egyaránt részt vehettek. Fiataljainkat a Móra Ferenc Gimnázium hat tanulója képviselte, és nem is eredménytelenül. A szép, díszes kupa immár a gimi trófeagyűjteményét gyarapítja.

A verseny előfutamát augusztus 26-án este rendezték meg, melyen mintegy 600 amatőr versenyző indult. Itt teljesítette a 9 km-es távot Kis Gabriella is, a gimnázium olasz szakos tanára.

Másnap az ünnepélyes felvonulás után 21 órakor a fiú majd a lány csapatok rajtoltak. A 18 csapat 200 versenyzőjével megküzdve a mórások sikeresen teljesítették az 1609 méteres távot és az első helyen végeztek. A csapat tagjai voltak Fekete Tamás, Takács Csaba, Kis ­Czakó Máté, Fricska Anna, Horváth Anna és Gecse Eszter. Fricska Anna és Fekete Tamás az egyéni versenyben is első helyezést értek el. Gecse Eszter pedig bronzérmes lett. A csapat felkészítője Kis­ Czakó Annamária, a gimnázium testnevelő tanára volt.

Felnőtt csapatunkat a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub versenyzői képviselték - Német László, Papp István, Bartos István, Takács András Csaba és Abonyi Péter, akik a 10 km­-es távot sikeresen teljesítették.

A rendezvényt Feltre és Belluno városok tűzoltóságai szervezték, akik mindent megtettek azért, hogy a résztvevők a lehető legjobban érezzék magukat. A félegyházi sportolókat elkalauzolták a Dolomitok lélegzetelállító hegycsúcsai közé, illetve Marostica városba. Hazafelé pedig lehetőségük volt megmártózni az Adriai tengerben is.

A kapcsolattartást és a szervezési feladatokat Kiss Gabriella, a kiskunfélegyházi Testvérvárosi Egyesület olasz szekcióvezetője végezte.

A félegyházi csapat programjáról pedig Mario Scariot gondoskodott.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!