Helyi hírek 2016. szeptember 2. 15:30

Tornaszobát avattak a Közgazdasági Szakgimnáziumban

Képgaléria
Tornaszobát avattak a Közgazdasági Szakgimnáziumban
Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 2-án a KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában az új tornaszobát. A nemzeti színű szalagot dr. Réczi László birkózó világbajnok, Félegyháza díszpolgára vágta át, aki köszöntőjében szólt sportolói pályafutásáról, és arról, hogy felkészülésében akkoriban milyen fontos szerepet játszott a sportolás feltételeinek megteremtése. Kifejtette, hogy a sportolás adott számára önbizalmat a tanuláshoz is. Balla László alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a közgések mindennapi testnevelését egy újabb, jól felszerelt terem szolgálja. "Tudom, hogy ez kicsi, de nagyon hasznos, és bízzunk abban, hogy az egyre nagyobb tanulólétszámot fogadó intézményben még tornacsarnokot is avathatunk" – tette hozzá.

Bánki Horváth Mihály igazgatóhelyettes annak a reményének adott hangot, hogy a mindennapi testnevelés, a tanórákon kívüli sportolási lehetőség a tehetségek kibontakozásának ad teret, és kedvező hatással lesz a tanulók fizikai, szellemi teljesítményeire is.

Nikolics Gáborné, a Testnevelők Országos Egyesületének helyi vezetője arról számolt be, hogy egyesületük arra törekszik, hogy országszerte minél több ehhez hasonló tornaszobát vehessenek birtokba a tanulók. A közgében ezzel a tornaszobával- a mellette lévő tornateremmel és kiszolgáló helyiségekkeé-, a földszinten kialakult a „közgé testnevelési tanszaka" – mondta Nikolicsné Erika.

A diákokat nemcsak az új tornaszoba, hanem szépen kifestett folyosók, termek várták, új, fiatalos bútorzattal és dekorációval a tanév kezdetekor. A viszonylag szűk udvaron pedig nagyon hangulatos pihenőhelyeket alakítottak ki, ahol jó időben még szabadtéri órákat is tarthatnak.

 

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!