Helyi hírek 2016. szeptember 3. 15:30

Körkérdés: Ön fogyaszt-e félegyházi libát?

Képgaléria
Körkérdés: Ön fogyaszt-e félegyházi libát?
A kiskunfélegyházi Libafesztivál a régió egyik meghatározó gasztronómia fesztiválja. A libából készült helyi ételek nagy népszerűségnek örvendenek. A libamájat, a libazsíros kenyeret, vagy éppen a libatepertőt sokan szeretik. Ennek apropóján merült fel bennünk a kérdést: a félegyháziak asztalára vajon kerül-e liba?

Nagy Dániel (22)

Alkalmanként megkóstolom a libaételeket, a helyi libatepertőt nagyon szeretem és a libából készült ragulevest is kedvelem. Félegyháza híres a libamájról, ehhez csak ritkán jutok hozzá. A libafesztiválhoz főzőverseny kapcsolódik, ilyenkor megnézem ki mit készít. Ötleteket merítek, különleges libaételekkel találkozom.

 

Kendó Istvánné (74)

Minden évben megnézem a libafesztivált, a libaételeket. Rendszeresen vásárolok helyi libatermékeket. A libazúzát nagyon szeretem, libazsírt is fogyasztok, emellett szárnytőből készítek ételeket. A libamájra nem mindig van rávaló, évente egy-két alkalommal kóstolom. Sokan részt vesznek a libafőzőversenyen, a leggyakoribb a pörkölt és a libasült, én zúzából készítek pörköltöt.

 

Kovács Mihályné (70)

Rendszeresen részt veszek a libafesztiválon, a színpadon is fellépek a népdalkör tagjaként, emellett a helyi libaételek főzését is nyomon követem. Mindig fogyasztok a libaételekből, ez most sem lesz másként. Libanyakat és libazúzát gyakran vásárolok. Libából többfajta étel készíthető, ízlés szerint rizzsel és nokedlivel nagyon finom. Hagyományos ételként ludaskását készítek alkalmanként.

 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!