Sport 2016. szeptember 4. 16:50

Rekord résztvevő a strandröplabda kupán

Képgaléria
Rekord résztvevő a strandröplabda kupán
Kegyeibe fogadta az időjárás az Aranyhomok amatőr strandröplabda bajnokságra kilátogató szurkolókat, sportbarátokat és játékosokat szeptember 4-én a félegyházi strandon. A versenyre rekord létszámú, összesen 10 csapat nevezett. A félegyháziak mellett Kecskemétről, Táborfalváról, Izsákról és Orgoványról érkeztek röplabdások.

A hagyományos strandröplabda kupát némileg későbbi időpontban, szeptember elején rendezték meg, de ez sem tántorította el a sportbarátokat egy jó játéktól.

A versenyen három, -vagy négyfős csapatok indulhattak, a mérkőzések két játszmáig tartottak.

A nagy létszámú nevezés miatt párhuzamosan két pályán folyt küzdelem, a csapatokat két ötös csoportba osztották. A csoportok első két helyezettje jutott az elődöntőbe.

Színvonalas játék, nagy csaták és hosszú labdamenetek övezték a tornát, ami amatőr jellegét megőrizve kiváló kikapcsolódást nyújtott.

A főszervező Ónodi László a legjobbakat kupával és érmekkel díjazta.

A döntőt két Kecskeméti csapat vívta, végül a Kecskemét Krémje nevű csapat diadalmaskodott a Petken Bandiék felett. A harmadik helyet a Kiskunfélegyházi Suprise együttes szerezte meg. A mérkőzéseket szép számú közönség tekintette meg. A csapatok kellemes élménnyel távoztak a városi strandról. Kijelentették, hogy szívesen jönnek máskor is.

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!