Helyi hírek 2016. szeptember 7. 07:30

Ön kérdez – a polgármester válaszol

Ön kérdez – a polgármester válaszol
Legutóbbi lapszámunkban hirdettük meg új rovatunkat, Ön kérdez, a polgármester válaszol! címmel. Olvasóinktól azóta számos kérdést kaptunk, amelyekre az érintetteknek minden esetben eljuttatjuk Csányi József polgármester írásban adott válaszát, míg néhány közérdekű témára a lap hasábjain is kitérünk.

Ki vigye a WC-papírt?

Az iskolai tanév első napjaiban több szülőtől, szülői közösségtől kaptunk hasonló tartalmú kérdést. Az alábbiakban ezek közül ragadtunk ki egyet, amely „Elsős anyuka” jeligével érkezett.

– Többször olvastam, hallottam, hogy az önkormányzat minden szükséges tisztálkodási szert biztosít a félegyházi iskolákban. Ha ez így van, nem értem, nem értjük, hogy miért kéri több tanító néni (a miénk is) a szülőktől, hogy WC-papírt és folyékony szappant vigyünk az iskolába. Félreértés ne essék: nem a néhányszáz forintot sajnálom, hiszen a gyerekeim kényelméért ennél nagyobb áldozatra is hajlandó vagyok (azon szerencsések közé tartozom, akiknek ez belefér a családi büdzsébe). De ez olyan ellentmondás, amire végre megbízható forrásból szeretnék választ kapni: akkor most van WC-papír önkormányzati forrásból, vagy nincs? Ha nincs, miért olvasunk mást a helyi sajtóban? Ha van, akkor miért akarnak az iskolák még egy bőrt lehúzni a szülőkről?

Csányi József polgármester válasza:

Az önkormányzat múlt év szeptembertől – amikor visszavette az iskolák működtetését a KLIK-től – folyamatosan, jelentős összegeket költ az elmúlt időszak elmaradásainak felszámolására. Az összes iskolában megjavíttattuk a világítótesteket, felszámoltuk a legégetőbb, olykor már a gyerekek biztonságát is veszélyeztető hibákat, a vizesblokkokba falra szerelhető szappanadagoló és melegvizes kézszárító került. Külön stábot hoztunk létre, amelynek feladata az iskolák működtetésével összefüggő teendők ellátása, beleértve a szükséges mennyiségű folyékony szappan és WC-papír biztosítása. Mindezt – a tisztítószerekkel együtt – havi igénylés alapján, folyamatosan „házhoz” szállítjuk az intézményeknek. Nem látok tehát sem okot, sem magyarázatot arra, hogy az önkormányzat által működtetett intézmények, vagy az ott dolgozó pedagógusok közül bárkinek a szülőktől kellene kérnie tisztálkodási szereket.

Továbbra is várjuk a kérdéseket az [email protected] email címen, vagy a Félegyházi Közlöny postacímre (6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 10.) Amennyiben írásos választ vár, feltétlenül tüntesse fel pontos nevét és levelezési címét! Ha nem szeretné, hogy neve nyilvánosságra kerüljön, jelöljön meg jeligét!




 

Kövessen minket a Facebookon is!