Helyi hírek 2016. szeptember 15. 08:30

Újabb képzések a Közgében

Képgaléria
Újabb képzések a Közgében

Régi, visszatérő probléma a kis- és középvállalkozások számára az, hogy rendelkeznek ugyan a szakmájuk műveléséhez szükséges ismeretekkel – de kiváló szaktudásukat igazán sohasem tudják nyereségesre fordítani, mert hiányzik a külföldi piacokra lépéshez szükséges magabiztos idegen nyelvi és informatikai ismeret.

Ezt a hiányosságot képesek orvosolni a leendő és jelenlegi vállalkozók a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium (Közgé) új, hiánypótló szakképzéseivel. A képzések neve még ismeretlenül, de bizalom gerjesztően hangzik: Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II.. Mit takarnak ezek az elnevezések, mit adnak a képzések, kinek hasznos az elvégzésük?

A képzések célja, hogy a kkv-szektor számára versenyképes tudással rendelkező szakembereket képezzenek. A tananyag e cél érdekében szervezett.

A vállalkozói siker kulcstényezői: a vállalkozás termékének vevőit megtalálni, ehhez a legmegfelelőbb munkatársakat kiválasztani, betanítani és az gazdálkodás alapjait megvalósítani. Átlátni a gazdasági, pénzügyi, informatikai, humán folyamatokat, ezeket hatékonyan egymáshoz rendelni, meghatározni a célokat és az elérésükhöz szükséges eszközöket. Aki ezt tudja, sikeres lehet.

A vezetői ismeretek eredményes gyakorlásához általában felsőfokú ismeretek szükségesek a közvélekedés szerint, de mi a teendő, ha a vállalkozó nem rendelkezik egyetemi-főiskolai végzettséggel, ám a vállalkozás vezetéséhez szükséges praktikus idegen nyelvi, informatikai, vezetési ismeretekre igenis szüksége van?

Célunk az, hogy alacsonyabb iskolai végzettség mellett is képessé tegyük a felső vezető közelében dolgozó középvezetőket, vagy a saját vállalkozásuk ügyvezetését ellátó szakembereket a vállalati sikerhez való hozzájárulásra. További célunk, hogy a képzésben részt vevő megfeleljen a gazdasági versenyhelyzetben előforduló kommunikációs és informatikai kihívásoknak is. Ehhez segítik a jelentkezőket a képzések órafelosztásai is. Az összes óra több mint fele idegen nyelvi, majdnem negyven százaléka gyakorlati informatikai tárgyú. Nemcsak vezetési ismeretekre, akár egy eredményes nyelvvizsga felkészítésre is megfelelő!

Újdonság az is, hogy végre van olyan szakképesítés, ahol az ügyvezetői képesítést akár szakmunkásvégzettséggel is meg lehet szerezni.

A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. képzésre a belépési feltétel szakmunkás végzettség (vagy alapfokú iskolai végzettség és hármassal kezdődő OKJ számú szakmai végzettség), a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. képzés megkezdéséhez érettségi vizsga és egy érettségire épülő (ötössel kezdődő OKJ számú) szakképzettség megléte szükséges.

Az esti munkarendben megvalósuló képzések egy tanévesek, egymástól függetlenül elvégezhetőek. Mivel iskolai rendszerben indulnak, a szakképesítés megszerzése ingyenes. Ajánljuk minden fiatal és kevésbé fiatal szakembernek, aki biztos nyelvtudással, naprakész informatikai és vállalkozás-vezetési tudással akarja megteremteni leendő, vagy fejleszteni jelenlegi vállalkozását.
 

Bánki Horváth Mihály
gyakorlati oktatásvezető





 

Kövessen minket a Facebookon is!