Helyi hírek 2016. szeptember 8. 09:30

Ön kérdez – a polgármester válaszol

Ön kérdez – a polgármester válaszol
Ön kérdez, a polgármester válaszol! című rovatunkba folyamatosan érkeznek olvasóink kérdései, amelyekre az érintettek minden esetben írásos választ kapnak Csányi József polgármestertől. Néhány közérdekű témára lapunk hasábjain is kitérünk. Ezúttal Mónus István kérdését és a rá adott választ olvashatják.

Burjánzó parlagfű

Mónus István: – A Selymesben lévő hobbi telkekre mikor mennek ki a közterület-felügyelők, ugyanis sok telek "gazdátlan", nem művelik a területet, rettentően gyomos és parlagfüves! Most hogy virágzik a parlagfű, és büntethető aki nem irtja, lenne mód az ellenőrzésre (közterület-felügyelők kettesével, térképpel a kezükben ellenőrizhetnék Selymest). Javaslatom nem az 5000 forintos büntetés (mert azt kiröhögik, pl. Endre Szabolcs régi jegyző telke) hanem komoly büntetés, ha lehet, hogy ne érje meg évekig tulajdonban tartani annak, aki nem műveli. Én most veszek telket arrafelé, de már kaszáltam a parlagfüvet, holott csak előszerződésem van. 
 

Csányi József polgármester válasza:

Kiskunfélegyháza külterületén az ingatlanok és földterületek kezelése a Járási Földhivatal hatáskörébe tartoznak. A Közterület-felügyelet nem illetékes a területen ezen témakörökben eljárni. Illetékesség szempontjából, amennyiben egy-egy ingatlannal kapcsolatban bejelentés érkezik, úgy nekünk is a Járási Földhivatal felé kell továbbítani a bejelentést.

Mindazonáltal javaslom, hogy amennyiben az Ön által feltárt problémával találkozik, akkor az azzal kapcsolatos észrevételét a Mezőőri Szolgálat területért felelős illetékesének jelezze, aki a panaszt vagy észrevételt továbbítani fogja a Járási Földhivatal felé.

Továbbra is várjuk a kérdéseket az [email protected] email címen, vagy a Félegyházi Közlöny postacímre (6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 10.) Amennyiben írásos választ vár, feltétlenül tüntesse fel pontos nevét és levelezési címét! Ha nem szeretné, hogy neve nyilvánosságra kerüljön, jelöljön meg jeligét!


Fotó: illusztráció



 

Kövessen minket a Facebookon is!