Helyi hírek 2016. szeptember 9. 07:30

Finomsággal és melegséggel teli selyem alkotások a Holló Kör galériájában

Képgaléria
Finomsággal és melegséggel teli selyem alkotások a Holló Kör galériájában
A Selyem érintése címmel nyílt meg szeptember 7-én Varga Erika kiállítása a Holló László Képzőművészkör Petőfi téri galériájában. A tárlat alkotásait dr. Kása Zsuzsanna ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A kiállítás szeptember 17-éig látogatható.

Kása Zsuzsanna személyes hangvételű megnyitójában hangsúlyozta: Erika munkái pont olyanok, amilyen ő maga. Finomsággal, melegséggel teliek.

A megnyitó után Varga Erika alkotói munkásságáról elmondta, hogy hat éve Rátkai Zsuzsanna ösztökélésére csatlakozott a Holló László Képzőművész Kör csapatához. Kötődése a selyemhez valószínűleg családi örökség. Édesapja szabó-varró volt, selymek, textíliák között nőtt fel. Rajzolni kisgyermek kora óta szeretett. Tervei között volt, hogy iparművész lesz, de annak idején ehhez nem érzett elég önbizalmat magában. „Civilként” logopédus, gyerekek nevelésével foglalkozik. Munkája során a fiatalokkal is igyekszik megszerettetni az alkotást, a képzőművészetet. Sokat rajzolnak, festenek és gyurmáznak.

A selyem megmunkálásáról úgy nyilatkozott, hogy nagyon óvatosan kell bánni ezzel az anyaggal. Gondosan meg kell tervezni az alkotást, mert a festék hamar megcsúszik rajta. Ráadásul nagyon drága alapanyag, tehát a tékozlás nem megengedett.

A kiállított alkotásokon mindenesetre érződik a gondosság, legyen az ruházati kiegészítés, vagy lakásdísz. A selyem érintése pedig kellemes élmény lehet minden látogatónak.    

 

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!