Kultúra 2016. szeptember 9. 08:15

Novotny Zoltán kapta a Szer Üzenete-díjat

Képgaléria
Novotny Zoltán kapta a Szer Üzenete-díjat
A Kisboldogasszony ünnepén tartott Szobori búcsún idén Novotny Zoltán, Táncsics Mihály-díjas újságíró részesült Szer Üzenete-díjban. Mintegy ötven fogattal, hintóval, lovaskocsival érkeztek az ünnepre a környékbeliek, akik a régi búcsúk hangulatát idézték fel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

A szeri monostor romjai között tartott ünnepi szentmisén évről évre Árpád vezérről és az ő emlékezetét éltető középkori monostor alapítóiról emlékeznek meg. A 119 éves hagyományokkal bíró Szobori búcsú 2007-ben éledt újjá, azóta minden évben átadják a Szer Üzenete-díjat a szentmise keretei között. Az idei évben az ünnepi szentmisét dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke celebrálta.

Idén Szer Üzenete-díjban Novotny Zoltán, Táncsics Mihály-díjas újságíró részesült, a pecsétgyűrűt Kertész Péter, az Emlékpark vezetője adta át. A díjazottat, a korábbi Szer Üzenete-díjas Levente Péter, önképző-társaslény méltatta.

Idén mintegy ötven lovaskocsi jelentkezett a rendezvényre. A fogatokra a látogatók is felülhettek. A közönség idén is szavazhatott a neki legjobban tetszőre és emellett szakmai zsűri értékelte és díjazta a legautentikusabb fogatokat, a legszebb fiákert és a legszebb gumiskocsit. Az idei év különlegessége az volt, hogy a fogatokkal ügyességi versenyre is benevezhettek, így a legjobban teljesítő a legügyesebb fogat megtisztelő címmel térhetett haza.




 

Kövessen minket a Facebookon is!