Helyi hírek 2016. szeptember 10. 11:30

Lehet igényelni a közlekedési kártyát

Lehet igényelni a közlekedési kártyát
A Kiskunfélegyházi Járási Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy az egyes közösségi közlekedési szolgáltatók (pl. BKK, MÁV, Volán) által 2017-ben lépcsőzetesen vezetik be az elektronikus jegyrendszer igénybevételéhez szükséges közlekedési kártyát, amely NEK-rendszerben kiállított kártya lesz. Jelenleg a NEK rendszerben csupán diákigazolványokat adnak ki.

A NEK-ben kiadott kártyák kiállításához előzetesen – a diákigazolványhoz hasonlóan – egy előzetes
NEK-regisztráció (arcképmás- és aláírás – felvételezés) szükséges, amely megtehető valamennyi okmányirodai és kormányablak osztályon, így a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán is.

A személyazonosság igazolására alkalmas okmányok (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél) igénylése, illetve pótlása során ügyfélként lehetőségük nyílik arra, hogy rögtön NEK-regisztrációt is kezdeményezzenek, felkészülve a jövőre bevezetendő közlekedési kártyák igénylésére. Ez a folyamat a személyi okmányok igényléséhez szükséges ügyintézési időt csak kb. 2-3 perccel növeli meg.

A NEK regisztrációjukat kezdeményezhetik a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán ügyfélfogadási időben:

 

Hétfő                        7.00 – 17.00 óráig

Kedd, Péntek            8.00 – 13.00 óráig

Szerda, Csütörtök      8.00 – 18.00 óráig


Előzetes időpontfoglalás az ügyintézéshez nem szükséges, de lehetőségük van ügyfélapun keresztül időpontot foglalni.


 dr. Sipos Krisztina
járási hivatalvezető





 

Kövessen minket a Facebookon is!