Helyi hírek 2016. szeptember 9. 20:00

A libafesztivál hagyományt őriz, értéket és jövőt teremt

Képgaléria
A libafesztivál hagyományt őriz, értéket és jövőt teremt
Pénteken délután a városháza előtt felállított színpadon Balla László alpolgármester és dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója hivatalosan is megnyitották a XVIII. Kiskunfélegyházi Libafesztivált. A köszöntő, üdvözlő gondolatok idején már sokan voltak a főtéren és a Kossuth utcán, ahol többek között a kézművesek portékáival barátkoztak. A kétnapos rendezvénysorozat első fellépőit már alig várták a gyerekek. A Kárász Eszter és az Eszter-lánc zenekar gyermekkoncertjére összegyűlt apróságok hamar táncra perdültek.

Balla László megnyitójában kifejtette, hogy Magyarország Bács-Kiskun Megye és Kiskunfélegyháza élelmiszeriparának meghatározó szereplője a 70 éves Integrál Zrt., amely sok ember asztalára juttatja el nap mint nap a friss baromfitermékeket, ugyanakkor sok száz család megélhetését is biztosítja. Az alpolgármester köszönetet mondott az Integrálnak, hogy hosszú éveken át fő támogatója a rendezvénynek, bemutatva az ágazat munkáját, hangulatos fesztivált teremtve a város és a térség lakóinak, illetve belföldi és külföldi vendégeinknek.  

Az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója arról szólt, hogy cége vezetése, valamennyi dolgozója és partnereik fontosnak tartják a libafesztivál megrendezését. Ezzel ugyanis tisztelgünk azon emberek, családok, munkavállalók és vállalkozók előtt, akik a libatartáshoz, a hízott-liba előállításhoz kapcsolódóan velünk együtt tevékenykednek, és eredményeket érnek el – tette hozzá dr. Horváth Sándor.

A megnyitó után a városháza előtt és a Kazinczy utcában felállított színpadon is megkezdődtek a szórakoztató programok. Szombaton délelőtt a főzőmestereké lesz a főszerep, hogy bebizonyítsák, ki mit tud főzni a szárnyasokból, de az egyéb szórakoztató produkciókban sem lesz hiány.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!