Helyi hírek 2016. szeptember 10. 18:20

A főzőverseny mindig a legnépszerűbb programja a libafesztiválnak - videóval

Képgaléria
Számos szórakoztató és kulturális program várta a félegyháziakat a 18. libafesztiválon, de kétségtelen, hogy ezek között a legnépszerűbb a főzőverseny volt. Szombaton kora délelőtt már 42 csapat készült fel, hogy a térség kedvenc szárnyasából készült levesekkel, sültekkel és pörköltekkel kényeztesse barátait, a fesztivál résztvevőit. No persze, emellett fontos volt az is, hogy a rangos zsűri, kinek a főztjét ítéli a legjobbnak.

A Bede Róbert, Szőke András, Mezeiné Franciska néni és Czombos József alkotta zsűri kora délutánra meg is hozta a döntést.

A sült ételek kategóriájában a Kisüst Bt. zöldséges aprópecsenyéjét ítélték a legfinomabbnak. A második helyezésért járó oklevelet és ajándékot a Galibák csapata érdemelte ki töltött káposztájával. Harmadik helyezést ért el a Szagos libák csapatata a narancsos, burgonyás krokettel.

A Bugaci libások közössége idén is felülmúlhatatlan pörköltet főzött, maguk mögé utasítva ezzel a Zöld elefánt és a Vadlibák TMK csapatát.

A leves-egytálétel kategóriában a „Jobb veled a világ” főző csapata szerezte meg az első helyet. A Holló László Képzőművész Kör galiba levese a második, míg a Papatyi csapat a harmadik helyezést érte el „nyári cigánykáposztájával”.  

A Ludas Matyik versenyében Harcos Attilla bizonyult a legjobbnak. Döbrögit két hölgy, Dencs Istvánné és Drozdik Katalin alakította. A legszebb szakácsnőnek Polyák Juditot választották.     

 

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!