Helyi hírek 2016. szeptember 10. 19:45

A néptáncosok elmaradhatatlan szereplőivé válnak a libafesztiválnak

Képgaléria
A néptáncosok elmaradhatatlan szereplőivé válnak a libafesztiválnak
Üde színfoltja volt a libafesztiválnak a harmadik alkalommal megrendezett Kunsági Néptánc Találkozó. A táncoslábú fiatalokat a félegyházi fúvósok vezették fel a vasútállomástól a városháza előtti színpadig, ahol fergeteges produkciókkal szórakoztatták a nagyérdeműt.

A néptánc találkozó közönségét Kovács Magdaléna, a törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület elnöke ezekkel a szavakkal köszöntötte: - Izzasztó, de kellemes sétában volt részünk az öreg platánfák alatt. Megtiszteltetés számunkra, hogy egyesületünk képviselheti ezen a rendezvényen Szerbiát.  

A megnyitó után kilenc csoport lépett színpadra. A Padkaporos Táncegyüttes leánykara, a kunszállási Csűrcsavaró Néptáncegyüttes, a Petőfiszállási Néptáncegyüttes, a szegedi Délikert Möndörgő Néptáncegyüttes, a Lakiteleki Ifjúsági Néptáncegyüttes, a törökkanizsai Tiszafa Néptáncegyüttes, a kecskeméti Kunság Táncegyüttes, a csongrádi Alföld Néptáncegyüttes és a Padkaporos Táncegyüttes ifjúsági csoportjának előadását fogadta érdeklődéssel é sok tapssal a közönség.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!