Helyi hírek 2016. szeptember 11. 08:30

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Évközi huszonnegyedik vasárnap - 2016. szeptember 11. A hét ünnepei: Hétfő: Szűz Mária szent nevének emléknapja. Kedd: Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító emléknapja. Szerda: A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe. Csütörtök: A Fájdalmas Szűzanya emléknapja. Péntek: Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúk emléknapja.

1. Kedden és pénteken 9-11 óráig van nyitva a Karitász bolt Jókai utca 1. szám alatti helyisége. Szeretettel várják az érdeklődőket.

2. Szeptember 15-én, csütörtökön a fájdalmas Szűzanya ünnepén tartják a Kálvária búcsúját délután 4 órakor, jó idő esetén a Kálváriánál, rossz idő esetén pedig a templomban. Közös vonulás nem lesz, a helyszínre várják a híveket. Ezen a napon esti szentmise már nem lesz a templomban.

3. A betegek kenetének felvételére lesz lehetőség szeptember 25-én, vasárnap délután 4 órakor. Kérik,
hogy aki szeretné felvenni ezt a szentséget (idős kora vagy súlyos betegsége miatt), az szíveskedjen feliratkoznia a plébánia irodájában vagy a sekrestyében. Ezen a vasárnapon (szept.25.) a Kalmár kápolnában nem lesz szentmise.

4. A templom szeretné bővíteni a ministránscsapatot. Szeretettel várják azoknak a fiúknak a jelentkezését, akik kedvet éreznek az oltár körüli szolgálatra. Szombat délelőttönként 10 órától ministránsgyűlést tartanak a plébánián.

5. A jövő évi naptárak és kalendáriumok már megvásárolhatóak a templom kijáratánál.



 

Kövessen minket a Facebookon is!