Sport 2016. szeptember 10. 20:35

Döntetlen a rangadón - videóval

Képgaléria
Kevés helyzetet és gól nélküli döntetlent hozott a Kiskunfélegyházi HTK-Tiszakécske VSE összecsapás a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 5. fordulójának rangadóján. A mérkőzésre sok félegyházi, valamint vendég szurkoló kilátogatott. Feszült hangulatban telt a találkozó, a KHTK meg nem adott gólig, míg a Tiszakécske kapufáig jutott.

Az előző szezonban emlékezetes mérkőzéseket játszottak a csapatok, a bajnoki versenyfutásból a félegyháziak - többek között a Tiszakécske legyőzésének köszönhetően - győztesen kerültek ki.

Nagy várakozás előzte meg a rangadót, mindkét együttest szép számú szurkolósereg buzdította.

Tapogatózással, óvatos játékkal kezdtek a felek, megszervezett védekezéssel kevés teret hagytak helyzetek, lehetőségek kibontakozására. Az első félidőben legtöbbször a KHTK kapusának, Tóth Péternek akadt dolga, két alkalommal is bravúrral hárított. A félegyháziak legnagyobb helyzetét a vendég védők hozták össze, de a ziccerből nem született gól. A kécskeiek emellett távoli lövésekkel próbálkoztak, míg a KHTK egy meg nem adott büntetőig jutott.

A második félidőben nagyobb kockázatot vállaltak a vendégek, átvették a kezdeményezést, ennek ellenére mégis a félegyháziak zörgették meg a hálót, de a gólt érvénytelenítette a játékvezető. Mezőnyben sokat állt a labda, szabálytalanságok tördelték a játékot. A bírói ítéletek a szurkolókat is felpaprikázták, az idő előrehaladtával egyre feszültebbé vált a légkör a pályán.

A második félidő legnagyobb helyzetét a kécskeiek hagyták ki, ziccerben a kapufát találták el, annak belső éléről kifelé pattant a labda.

A helyzeteket figyelembe véve mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, összességében igazságos döntetlen született.

 

Értékelések:

Szabó István (vezetőedző, Kiskunfélegyházi HTK):

Értékes pontot gyűjtöttünk egy jó erőkből álló csapat ellen, az egy pontra rászolgáltunk. Heti három edzéssel munka mellett készülünk, felvettük a profikkal a versenyt.

 

Nyilas Elek (vezetőedző, Tiszakécske VSE):

Feszült rangadó volt, amit élveztek a szurkolók. Elsősorban magunkat okolhatjuk a pontvesztésért, kihagytuk a helyzeteket. Védelmünk stabilan állt, kevés lehetőségek adtunk az ellenfélnek. A mérkőzést lassan, ötlettelenül kezdtük, a második félidei bátrabb játékunk nem volt elég a győzelemhez.

 

Bács-Kiskun Megyei I. 5. ford. 09.10.

Kiskunfélegyházi HTK – Tiszakécske VSE (0-0) 0-0

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!