Helyi hírek 2016. szeptember 11. 08:00

A svéd nagykövet szerint Félegyházának van hite a jövőben - videóval

Képgaléria
A svéd himnusz és a félegyházi fanfár csendült fel a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar előadásában a városházán Niclas Trouvé svéd nagykövet és kísérete tiszteletére szeptember 10-én, szombaton. Őexcellenciáját Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, Dósai Bence kabinetvezető, dr. Faragó Zsolt jegyző, továbbá önkormányzati képviselők fogadtak a városházán.

A látogatás alkalmával Csányi József polgármester köszöntötte a vendégeket és röviden bemutatta Félegyházát. Niclas Trouvé vázolta a Magyarországon tevékenykedő svéd cégek helyzetét és a svéd piac kínálta üzleti lehetőségeket.

Őexcellenciája elmondta: nagyon jó benyomásokat szerzett Kiskunfélegyházáról. Ahogy fogalmazott: „Ennek a városnak van hite a jövőben”. Mint mondta, Csányi József polgármesterrel folytatott beszélgetésük a jövőképről és az esetleges jövőbeli együttműködési lehetőségekről reményt keltő. Kiskunfélegyháza földrajzi elhelyezkedésénél fogva, a jól képzett munkaerőnek és az infrastruktúrának köszönhetően jó lehetőségeket kínálhat arra, hogy svéd cégek befektessenek itt.

Csányi József emlékeztetett arra, hogy a Niclas Trouvé által a svéd befektetők számára legfontosabb szempontként megjelölt jól képzett munkaerő és fejlett infrastruktúra terén a város jó úton halad. Félegyháza iskolaváros, kiváló, magas színvonalú oktatással. A jelenlegi ipari park ugyan 85 százalékban betelt, azonban a mellette fekvő mintegy 70 hektáros területen további fejlesztésekre készül a város. A legutóbbi testületi ülésen született döntés arról, hogy másfél-két milliárd forintos pályázatot nyújt be az önkormányzat e terület infrastruktúrával való ellátására, hogy még kedvezőbbé és vonzóbbá tegye a betelepülés lehetőségét.

Dobák Sára, a látogatást előkészítő Tourinform Iroda vezetője elmondta: a jövőben további országok nagykövetei várhatók Félegyházára. Előrehaladott tárgyalások vannak például Hollandia, Franciaország, Anglia, Orosztország, Lengyelország, Ausztria, Belgium, Németország nagykövetségeivel.

T. T.

Kövessen minket a Facebookon is!