Helyi hírek 2016. szeptember 12. 14:45

Egyre többen érzik fontosnak környezetük virágosítását

Képgaléria
Egyre többen érzik fontosnak környezetük virágosítását
Kiskunfélegyházán 2008 óta rendezzük meg a Tavaszi Virágünnepet azzal a céllal, hogy a múlt értékeit megőrizzük, a jelen szépségeit ápoljuk, a jövő szép városát alakítsuk, virágosítsuk, szépítsük. Az ünnep részeként a város önkormányzata 2010-től a Virágos Kiskunfélegyházáért mozgalmat is meghirdette az elmúlt két évben megújítva, felfrissítve. Ezzel a gondolattal köszöntötte a verseny 36 résztvevőjét Kállainé Vereb Mária, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület ügyvezető elnöke az ünnepélyes eredményhirdetésen. Az idei felhívásra 36 virágos kert, park és erkély gondozója nevezett be.

A köszöntő után Csányiné Pap Andrea a rendezvény fővédnöke megköszönte  a jelentkezők városszépítő munkáját. Örömét fejezte ki, hogy a verseny zsűrijét szívesen befogadták otthonukba, beavatták őket a kertszépítés rejtelmeibe. Elmondta azt is, hogy július 6-án és 14-én Nagy Ágnes , volt városi főkertészünkkel, Szatmári Andreával, a KVI igazgatójával és Csányi Lászlóval, a városi könyvtár munkatársával együtt járták végig a kerteket, s értékelték, fotózták  a virágosított környezetet.
 

A tapasztaltok összegzése után a következő végeredmény született:

Oklevelet és emlékplakettet adtak át a legszebb közterület kialakításáért a MÁV Zrt.-nek, és Kiss Kálmánnak, a Dankó Pista utcai lakóközösség képviselőjének a legszebb társasházért.  

A legszebb vendéglátóhely címet a Rózsakert érdemelte ki. A zsűri véleménye szerint az intézmények közül a legszebb közterületet a Móravárosi Óvoda gondozta.

A legszebb erkéllyel Kiss Imre Istvánné büszkélkedhet.

A legszebb elő- és belső kertért járó elismerést Szabó Sándorné és Fazekas Antalné vehette át.

Különdíjban részesültek: Horváth Mária III. ker. 224., Tóth László, Mártírok útja .

 

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!