Helyi hírek 2016. szeptember 14. 07:30

Parkolókat a lakótelepre!

Parkolókat a lakótelepre!
Ön kérdez, a polgármester válaszol! című rovatunkba folyamatosan érkeznek olvasóink kérdései, amelyekre az érintettek minden esetben írásos választ kapnak Csányi József polgármestertől. Néhány közérdekű témára lapunk hasábjain is kitérünk. Ezúttal Kiss Katalin kérdését és a rá adott választ olvashatják.

Kiss Katalin: – 33 évvel ezelőtt költöztem a Darvas tér 3. alatti társasházba, melyet akkor adtak át. Sajnos sem ehhez, sem a két szomszédos társasházhoz nem épültek autóknak parkolóhelyek. Évekig vártuk, hogy egyszer sorra kerülünk, de hiába reménykedtünk/reménykedünk.

Eltelt 33 év és a Darvas tér 2 és Darvas tér 3 illetve a Darvas tér 3 és Darvas tér 4 közötti területeken a mai napig nem épültek meg a parkolóhelyek. Felháborítónak tartom, hogy évtizedeken át pocsolyában, gödrökben és porfelhőben kell, hogy parkoljunk. Többször, több képviselőnek is jeleztem a problémát, de soha, senki nem érezte a magáénak a városnak ezt a területét.

Kérdésem a Polgármester Úrhoz, hogy mikor lesz az itt élők autóinak  is kialakított parkolóhely? Egy élet elég lesz-e arra, hogy az ablakon kinézve az autóinkat egy normális parkolóban tudhassuk? Úgy érzem,a Petőfi lakótelep, azon belül is a tízemeletesben élő emberek még ma is mostoha gyermekei a városnak,pedig itt is élnek igényes emberek.

Csányi József polgármester válasza:

A Petőfi lakótelepen az idei évben már két helyszínen létrehoztunk, illetve felújítottunk parkolókat. Azt a felújítási és parkoló építési programot 2017. évben folytatni kívánjuk, elsősorban azokon a területeken, ahol a lakók számára nem, vagy csak korlátozottan áll rendelkezésére parkolási lehetőség.

Az Ön által leírtak alapján úgy ítélem meg, hogy a Darvas tér 2-3.- 4. körüli területeken is parkolók létrehozása szükségeltetik, így beruházások tervezésénél ezt kiemelten fogjuk figyelembe venni. Addig is türelmét kérjük.

Továbbra is várjuk a kérdéseket az [email protected] email címen, vagy a Félegyházi Közlöny postacímén (6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 10.) Amennyiben írásos választ szeretne, feltétlenül tüntesse fel pontos nevét és levelezési címét!


Fotó: korábbi felvétel




 

Kövessen minket a Facebookon is!