Helyi hírek 2014. május 20. 13:35

Sikerrel zárult az Aranykalászos gazdaképzés

Képgaléria
Sikerrel zárult az Aranykalászos gazdaképzés
Februárban lezárult a Félegyházi Termelőiskola Aranykalászos gazdaképzése, azonban – egy szerződésmódosítás elhúzódása miatt – csak április 25-én kezdődhetett meg a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium, mint külső vizsgáztató által megszervezett vizsgáztatás.

A képzést 74-en kezdték el, és 71-en teljesítették a vizsga előfeltételeit. Az április 25-26-án, május 2-3-án valamint május 9-10-én megrendezett vizsgákon minden tanulónak hat gyakorlati és hét elméleti modulból kellett bizonyítania tudását. S bár a felkészülési idő rövid volt, mindenki megszerezte az Aranykalászos Gazda bizonyítványt, sőt, egészen kiváló eredmények is születtek. A tanulók szerint ebben nagy szerepe volt a mezőgazdasági szakközépiskola felkészítő tanárainak.

A termelőiskolai program további aktualitása, hogy folyamatban van a tervezett zöldségfeldolgozó tanműhely építési kivitelezőjének és az üzemi technológia szállítójának kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás, amelynek május végére várható az eredménye.

 

Kövessen minket a Facebookon is!