Kultúra 2016. szeptember 15. 15:30

Falu Tamás szavalóverseny

Falu Tamás szavalóverseny
Falu Tamás szavalóversenyt hirdet diákoknak a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a költő születésének 135. évfordulója alkalmából. A versenyre az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói valamint középiskolás diákok jelentkezhetnek.

A versenyen az általános iskolás diákoknak Falu Tamás: Könyvtár című versét és egy szabadon választott másik verset kell elmondaniuk, szintén a költő életművéből.

A középiskolások a Mi a haza? című költeményt és egy szabadon választott művet kell előadniuk.

Az elődöntőket Ócsán, a Falu Tamás Városi Könyvtárban november 7-én, hétfőn 14-30-kor, Kiskunfélegyházán a városi könyvtárban november 9-én, szerdán 14 órakor tartják meg. Ez utóbbi időpontokban lesz a Közgében is a verseny.

A döntő november 11-én, pénteken 9 órakor lesz Ócsán, az Egressy Gábor Szabadidőközpontban.
A verseny minden résztvevője emléklapot és könyvet kap ajándékba, a díjazottak oklevélben és könyvjutalomban részesülnek.

A versenyre október 28-áig lehet jelentkezni Félegyházán, a városi könyvtár gyermekbirodalmában, Dobos Matild gyermekkönyvtárosnál.


Fotó: Ócsai Falu Tamás Könyvtár



 

Kövessen minket a Facebookon is!