Helyi hírek 2016. szeptember 17. 07:30

40. szülinapját ünnepelte a Móravárosi Óvoda

Képgaléria
40. szülinapját ünnepelte a Móravárosi Óvoda
Az apróságok néptánccsoportja köszöntötte elsőként a Móravárosi Óvoda 40. születésnapját ünneplő közönséget szeptember 16-án. A városrész óvodájának négy évtizedes történetének legfontosabb mozzanatait Magonyné Kis-Czakó Katalin óvónő idézte fel. A város nevében Balla László alpolgármester és Réczi László, a körzet önkormányzati képviselője köszönte meg az óvoda volt-, és jelenlegi dolgozóinak áldozatos nevelő munkáját. Csernus Krisztina intézményvezető minden szülőnek megköszönte a fejlesztésekhez, rendezvényekhez nyújtott segítségét.

Az ünnepi napot egykori óvodások (Dorogi Eszter, Kapus Liliána, Tóth Eszter és Retkes Hanna) verssel, zenével, énekkel színesítették. A néptánccsoport mellet bemutatót tartottak a Bozsik Programhoz kapcsolódó labdarúgók, illetve a kosarazó gyerekek is.

A szülők közül Gyenes Krisztina kért szót, akinek mindhárom gyermeke itt töltötte óvodás éveit. Krisztina így fogalmazott: „Tizenhat évvel  ezelőtt találtam rátok, ami így az évek elteltével, s tapasztalatok megszerzésével különösen nagy örömömre szolgál. Úgy gondoltam, hogy néhány szóban leírom az elmúlt idő tapasztalatait, mindazt, hogy mit adott a „MIOVINK” nekünk. 16 éve, első gyermekemmel, Petra lányommal léptük át az óvoda kapuit, már akkor igazán szeretetteljes légkör, őszinte, tiszta szándékú óvónők fogadtak minket. Margó és Eszter óvónéni minden odajáró gyereknek egyformán juttattak a figyelmükből, szeretetükből. Szívesen, nyugodt szívvel bíztam rájuk a gyermekemet. A három év alatt egy magabiztos, bátor, kifejező, odafigyelő, segítőkész, érdeklődő, barátságos, kiegyensúlyozott kislányt kaptam nap mint nap…

Számomra nem is volt kérdés, hogy Kristóf  fiamat is ideíratom. Ő is a Napraforgó csoport lelkes és aktív szereplőjévé vált. A nyugodt, szófogadó kislányom után a gyors lábú fiamat pici fenntartásokkal hoztam, de a félelmem gyorsan elillant. Ugyanolyan szeretettel, őszinte szívvel fogadtátok és neveltétek őt is.  Külön hálával tartozom, hogy a Kristóf cukorbetegségét is figyelembe vettétek és odafigyeléssel, biztatással vettétek körül, mint egészséges társait.

Az élet miután megajándékozott a harmadik gyermekemmel, a kicsi Gergővel, szintén nem volt kérdés, hova íratom. A háromgyermekes anyukák sok ezer teendői közül a szívemnek egyik legmegnyugtatóbb pillanata volt, mikor reggelente itt hagytam a kicsi fiamat. Tudtam, a rohanó világban, a béke szigetére adtam Gergőt. Hiába telt el sok-sok év az első találkozásunk óta, Margó és Eszter óvónéni ugyan azzal a kedves, szívet melengető mosollyal fogadott minket reggelente.

Az ember élete során van, hogy megbán dolgokat. Én ezt a döntésemet, hogy mindhárom gyermekemet ide írattam, sosem fogom megbánni….”

Az évfordulós műsor és köszöntők után az óvodát elindító nevelő, az intézmény első húsz éve igazgatójának Galló Pálnénak emléktábláját avatták fel. Az emléktábla leleplezése előtt Tóthné Kápolnai Margit ismertette Magdika óvónéni szakmai munkásságát. Kiemelte, hogy városunk óvodai nevelésének meghatározó egyénisége volt. Több generáció nevelkedet a keze alatt. Szeretete, nyugalmat sugárzó személyisége hatott a vele együtt dolgozókra. Sokuk szakmai életének meghatározó személye volt.

Az emléktábla avatása után az óvoda negyven évét bemutató kiállítást tekinthették meg a vendégek a tornaszobában.

 

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!