Sport 2016. szeptember 17. 11:30

Tiszteletbeli  4. mesterfokozat

Képgaléria
Tiszteletbeli  4. mesterfokozat
Szünet nélkül edzett a nyáron is a félegyházi kungfus kemény mag a helyi Leung Ting Wing Tsun iskolában. Vakáció nem lévén, a nyári edzőtáborokon az iskola vezető instruktora, Tihanyi Mihály Si Hing is részt vett. Távollétében Dombovári Henrik helyettes instruktor tartotta a tréningeket, az augusztusi nemzetközi és egyben utolsó edzőtáborba ő és több félegyházi tanítvány is a mesterével tartott.

Si Fu Máday Norbert 9. nagymesteri fokozatú kelet-európai főinstruktor instrukciói alatt két, tanulói és instruktori csoportban zajlottak a tréningek, napi 2x2 órában. Lengyel, litván, horvát, és erdélyi kungfusok edzettek, gyakoroltak együtt, és töltötték közösen a hetet a vendéglátó Magyar Wing Tsun Egyesület  tanulóival és mestereivel. A kemény munka mellett közös kiránduláson és múzeumlátogatáson is részt vettek. A tábor vizsgákkal zárult, ahol Tapodi Ádám 8. fokozatra vizsgázott sikeresen, tőle egyébként most köszönt el szeptember elején az iskola, hiszen Ádám Szegeden tanul tovább, így a tréningeket is az ottani W.T. klubban folytatja majd. 

A tábor vacsorával zárult, ahol a Nagymester, titulusánál fogva 4. mesterfokozatot adományozott Mihálynak, az eddigi munkásságáért, hűségéért, becsületességéért. Nemzetközileg is magas rang ez a kung fuban, hatalmas meglepetés, elismerés és eredmény ez a klubvezető mesternek, aki mint mondta, jóra, igazra, nemesre fogja használni. 13 év kemény munka, edzés, kitartás, tanulás-tanítás vezette erre a magas szintre a sportoktatót, aki mint mondja, végtelen ösvény számára a Wing Tsun harcművészeti rendszer, egy egyetemes érték, amely által a gyakorló jobb emberré válik, és végig tanítványnak is kell tudni maradnia. Mihályt  2015 tavasza óta a Si Fu magántanítványaként is tanítja. 

A félegyháziak is csatlakozhatnak az iskolához, és megismerkedhetnek e nemes  harcművészettel szeptember 19-én hétfőn, 18 órakor. A tagfelvétellel egybekötött nyilvános bemutató, melyet Si Hing Tihanyi Mihály vezet, a Desperado udvarán található Jóga és Edzőteremben lesz a Szent János  tér. 4. szám alatt. Kortól, nemtől, testfelépítéstől függetlenül minden érdeklődőt szeretettel várnakk. A belépés a bemutatóra ingyenes.





 

Kövessen minket a Facebookon is!